19 Mayıs Mahallesi sakinleri, mahallenin yanı başından doğalgaz hattı geçtiğini ancak kendilerinin doğalgazdan faydalanamadıklarını ve sıkıntılarının giderilmesi hususunda herhangi bir adım atılmamasına anlam veremediklerini ifade ettiler.

Batman'ın birçok mahallesine doğalgaz çekildiğini ve kendi mahallelerine doğalgaz sözü verilmesine rağmen iki yıldır doğalgaz hattının çekilmediğini belirten mahalle sakinleri, mağdur edildiklerini söyledi.

Tek isteklerinin doğalgazdan faydalanmak olduğunu vurgulayan 19 Mayıs Mahallesi sakinleri, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Haber Kapak Şablon 2024 07 12T172451.563

"Komşumuza kadar doğalgaz geldi ama bizde yok"

20 metre uzaklıktaki evlere doğalgaz götürülmeden ilçelere götürülmesine anlam veremediklerini belirten mahalle sakini Haşim Arıca, doğalgaz sorunlarının en kısa sürede çözülmesini isteyerek şunları söyledi:

"Mahalle sakinlerinden biri olarak mahallemize doğalgazın getirilmesini istiyoruz. Bir yıl önce yolarımız kazıldı ama ne bir çalışma nede bir onarma var. Millet kış aylarında sadece tek odasını ısıtabildiği için perişan haldedir. Evlerimizi ısıtamıyoruz. Çocuklarımız sürekli hasta oluyorlar. Sayın valimizden ricamız bu sene kış gelmeden mahallemize de doğalgaz getirmeleridir. 20 metre uzaklıktaki evlere doğalgaz götürmeden ilçelere götürüyorlar. Komşumuzun doğalgazı var ama bizim yok. İlçelere doğalgaz niye götürüyorsunuz demiyoruz ama bizimde sorunumuzun çözülmesini istiyoruz."

Haber Kapak Şablon 2024 07 12T172644.185

"Tek isteğimiz en yakın zamanda mahallemize doğalgazın getirilmesidir"

İki yıldan fazladır mahallerine doğalgaz çekilecek diye beklediklerini söyleyen Feride Aydın, "Evlerimizde bütün doğalgaz tesisatımızı ve her şeyi tamamladık. Sadece caddeden sokağımıza ve kapımıza getirecekler. Niye mahallemize doğalgaz gelmiyor? Suçumuz nedir? Doğalgaz gelmediği için bazı komşularımız buradan taşınmak zorunda kaldı. Kışın tek oda ısıtabildiğimiz için soğuktan bir odada yatmak zorunda kalıyoruz. Böyle olduğu için kimseyi misafirliğe çağıramıyoruz. Hepimiz perişanız. Tek isteğimiz en yakın zamanda mahallemize doğalgazın getirilmesidir. " ifadelerini kullandı.

Haber Kapak Şablon 2024 07 12T172528.315

Kadının Cep Telefonunu Gasp Eden İki Şüpheli Tutuklandı Kadının Cep Telefonunu Gasp Eden İki Şüpheli Tutuklandı

"Vali bey bizlere doğalgaz için söz vermişti"

Yaşadıkları doğalgaz sorunun çözülmesini için Batman Valisine seslenen İzzet Adanır, "Burası 19 Mayıs Mahallesidir. İki yıl önce iki sokağımıza doğalgaz getirdiler ama sonra öyle bırakıp gittiler. Mahallelinin çoğunun maddi durumu düşük olduğu için sürekli odun almaya güçleri yetmiyor. Bir an önce mahallemize doğalgazın getirilmesini istiyoruz. Vali bey bizlere doğalgaz için söz vermişti ve bu sözünü kış ayları başlamadan önce yerine getirmelerini talep ediyoruz." diye konuştu.

Haber Kapak Şablon 2024 07 12T172512.014

"Bütün mahalle mağdur"

Evlerini ısıtamadıklarını belirten Mehmet Şirin İçeri, "Sayıl vali beyden ricamız; karşı sokağımıza kadar çekilen doğalgaz hattını 19 Mayıs Mahallemizin bu tarafına da çekmeleridir. Bütün mahalle mağdur olduğu için doğalgazın çekilmesini istiyor. Kış aylarında havalar çok soğuk oluyor ve çocuklarımız hastalanıyor. Kış aylarına girmeden doğalgazımızın çekilmesini istiyoruz." dedi.

"Doğalgaz ile aramızda bir cadde var"

Doğalgaz hattı ile evlerinin arasında bir cadde kaldığını belirten Ayten Ucan, "Bir sene önce Batman Valimiz mahallemize doğalgazı taşıyacakları sözü vermişti. İki engelli çocuğum var ve her odun sobası yaktığımda sobayı deviriyorlar. İki yıldır evimin peteklerini hazırlamış durumdayım. Doğalgaz ile aramızda bir cadde var. Mahalleli olarak perişan haldeyiz. Vali beyden isteğimiz sesimizi duyması ve doğalgaz sorunumuzu kış ayları gelmeden çözmeleridir." şeklinde konuştu. 

Kaynak: İLKHA