Ülke içinde düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimi, küresel çapta etkili olan faiz kararları ve yaklaşık olarak 1 aydır devam eden İsrail- Hamas çatışmaları, ekonomi piyasalarında dengelerin şaşmasına yol açtı. Bir süredir yüksek seviyelerden işlem gören döviz kurları, son gelişmelerin ardından rekor seviyelere ulaştı.

Özellikle İsrail- Hamas çatışmalarının şiddetlenmesi ile yukarı yönü hareketleri hızlanan dolar kuru, diğer kurlar üzerinde de etkili oldu. Dolarda kaydedilen rekorlara gün be gün yenileri eklenirken bu sürecin daha ne kadar bu şekilde devam edeceği merak konusu oldu. Mevcut duruma ilişkin sık sık değerlendirmelerde bulunan ve yanı sıra isabetli tahminleri ile de dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, milyonları tedirgin eden yeni bir açıklama yaptı. Geçer’in ‘zirve’ tahmini, şok etkisi yarattı.

YÜKSEK FAİZLERE DİKKAT ÇEKTİ

10156761631901.webp

Para piyasaları ve altın piyasası üzerinde etkili olan faiz artırımı kararlarına dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, son olarak yeni aya ilişkin öngörüleri ile gündeme geldi. Amerika Merkez Bankası’nın faiz artırımlarının sonuna geldiğine yönelik yapmış olduğu açıklamaların sürekliliğinin olmayacağını belirten Geçer, “2024 yılında da yüksek faizler bir süre daha hayatımızda kalmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Doların Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam edeceğini belirten Ekonomist Selçuk Geçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye’de özellikle Şahap Kavcıoğlu döneminde yürütülen hatalı politikalar, yapılan arka kapı müdahaleleri ile kontrol edilen dolar kuru, günümüze gelene kadar enflasyon ile aynı oranda değerlendirilmedi. Ülkemizde ciddi bir kümülatif enflasyon ve baskılanan dolar sorunu bulunuyor.”

Kredi Kartı Borçları Alarm Veriyor: Yasal Takibe Girenlerin Sayısı 1 Milyonu Aştı Kredi Kartı Borçları Alarm Veriyor: Yasal Takibe Girenlerin Sayısı 1 Milyonu Aştı

“45 TL SINIRINDA”

Orta Vadeli Program kapsamında açıklanmış olan enflasyona paralel olarak beklentileri ile ilgili konuşan Ekonomist Selçuk Geçer, 31 Mart seçimlerine kadar dolar kurunun 35 TL’ye kadar yükseleceğini öngördüğünü ifade etti. Seçim sonrasında ani bir kur patlamasının gözlenebileceğini ifade eden Geçer, şu an dolar kurunun gerçek değerinin 45 TL olduğunu da ileri sürdü. 2024 yılının enflasyonunun da eklenmesi durumunda Haziran 2024 tarihinde doların 60 TL’yi geçeceğini savunan Geçer, “Bu kurun üzerindeki baskıyı tamamen kaldırmak zorunda kalacaklar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ