Bitlis Gece Saatlerinden İtibaren Yağışların Etkisine Giriyor Bitlis Gece Saatlerinden İtibaren Yağışların Etkisine Giriyor

Diyarbakır, Malatya, Bingöl, Tunceli, Bitlis, Mardin ve Batman başta olmak üzere yakın bölgelerde yaşayan vatandaşlar, denize uzak olmaları nedeniyle Hazar Gölü'nü tercih ediyor.

22 kilometre uzunluğunda ve 6 kilometre genişliğinde olan Hazar Gölü'nün çevresi, apart oteller, kamp çadır alanları ve tatilcilere sunulan diğer imkanlarla oldukça popüler hale gelmiş durumda. Şezlong, şemsiye, deniz bisikleti, tekne turu gibi hizmetler de sunulan göl, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor.

İşletme sahiplerinden Mehmet Bahçeci, Hazar Gölü'nün büyük bir değere sahip olduğunu ve Ege ile Akdeniz'i aratmadığını belirtiyor. Tatilcilerin mutluluklarının yüz ifadelerinden okunabildiğini söyleyen Bahçeci, bölgeye gelen misafirlerin hayal kırıklığı yaşamayacağına inandığını ifade ediyor. Gölün çevresindeki konaklama birimlerinin Ağustos ayının sonuna kadar dolu olduğu belirtiliyor.

Gölü ziyaret eden tatilcilerden Medine Derya Kanat, Hazar Gölü'nü ilk defa ziyaret ettiğini ve umduğundan çok daha güzel bulduğunu dile getiriyor. İstanbul, Bodrum ve Ege-Akdeniz turlarına katıldığını ancak Hazar Gölü'ndeki güzelliklerin onlardan hiçbir farkının olmadığını belirten Kanat, aksine buranın daha serin olduğunu ifade ediyor. Vatandaşlar burada yazı ve ilkbahar mevsimini bir arada yaşadıklarını belirterek memnuniyetlerini dile getiriyor.

Elazığ'daki Hazar Gölü Plajları, sıcak yaz günlerinde bölgedeki vatandaşlara serinlemek ve keyifli vakit geçirmek için güzel bir alternatif sunuyor.

aw941331-10.jpg
Elazığ'daki Hazar Gölü Plajları, Ege ve Akdeniz'i Aratmıyor
aw941331-02.jpg
Elazığ'daki Hazar Gölü Plajları, Ege ve Akdeniz'i Aratmıyor

Editör: Mezher Yamaç