Muş'ta yüksek gerilim hattına temas eden gencin elektrik akımına kapılarak yüksekten düşmesi sonucu 112 Acil Sağlık ekipleri hızla olay yerine ulaşarak, yaralıyı Muş Devlet Hastanesine kaldırdı. Hastanede yapılan ilk müdahaleler sonucunda yaralının durumu stabilize edildi ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Ancak, yapılan tetkiklerde hastanın grade 5 böbrek laserasyonu geliştirdiği tespit edildi.

Bu kritik durum nedeniyle, yaralı gencin ileri tedavi ve bakım için Ankara Bilkent Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hastanın tedavisi, Ankara'da alanında uzman sağlık ekipleri tarafından sürdürülecek.

mutki-yeni-fotoshop-88-5-14-16-38.jpg

Konu ile ilgili Muş İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "28 yaşındaki erkek hastamızın elektrik akıma kapılması sonucu yüksekten düşmesi sebebiyle 112 ekiplerimiz tarafından Muş Devlet Hastanesine getirildi. Yapılan müdahaleler sonucu stabil hale getirilen hastamızın yoğun bakımda tedavisi sürerken grade 5 böbrek laserasyonu gelişmesi sebebiyle ileri tetkik ve tedavi ihtiyacından dolayı Ankara Bilkent Eğitim ve Araştırma Hastanesine ambulans helikopter ile sevk edildi" ifadelerine yer verildi. (İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)