Temmuz 2023 tarihinde oransal olarak yüzde 25’lik bir maaş artışına tabi tutulan emekliler, o dönem içerisinde memurlara oransal artışa ek olarak verilen 8 bin 77 TL’lik seyyanen zamdan yararlanamamış olmalarına tepki göstermişlerdi. En düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltilmesi, asgari ücretin ise 11 bin 400 TL’ye çekilmesi karşısında yalnızca oransal zam uygulamasına tabi tutuldukları için mağduriyet yaşadıklarını savunan emekliler, ek zam taleplerini yetkililere iletmişlerdi.

Altın Fiyatlarında Rekor Yaklaşıyor! Altın Fiyatlarında Rekor Yaklaşıyor!

Oransal zammın kök ücrete yapılmış olmasından ötürü en düşük maaş tutarları 7 bin 500 TL’de kalan emeklilerin ek zam taleplerine ekim ayı içerisinde olumlu yanıt verileceği tahmin edilirken beklenen olmadı. Meclis’in açılmasının ardından gerçekleştirilmiş olan Kabine Toplantısı çıkışında kameraların karşısına geçerek milyonlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceklerini ancak maaş artışlarının Ocak 2024’te yapılacağını ifade etmişti. O Kabine Toplantısı’nda ayrıca Cumhuriyet ikramiyesine yönelik de bir karar alınmış olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayının ilk haftasında ödemelerin yapılacağını bildirmişti.

Ek zam hayalleri suya düşen, bu sene için son olarak Cumhuriyet ikramiyesinden yararlanacakları kesinleşmiş olan emekliler, geçtiğimiz günlerde hesaplarında 5 bin TL’yi görüntülemeye başladı. Buna karşın bazı emekliler ise ödemenin henüz yatırılmamış olduğuna dikkat çekti. Bu noktada devreye giren yetkililer, Cumhuriyet ikramiyesinden yararlanmamış olan kişilerin e- Devlet sistemi üzerinden gerekli bilgiye ulaşabileceklerini ifade etti.

O KİŞİLERE ÖDEME YAPILMADI

x6zews7qmeuaeszm0qsgcw.webp

Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümü için özel olarak devreye alınmış olan 5 bin TL’lik ikramiye ödemesi, 11 Kasım tarihi itibari ile hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmaya başlandı. Edinilen bilgilere göre 11- 12- 13 Kasım tarihlerinde SSK’lılara, 14 Kasım tarihinde ise Bağ- KUR’lulara ödemeler aktarıldı.

ÖDEME YAPILMADIYSA SİSTEMDEN SEBEBİNİ ÖĞRENİN

Yalnızca çalışmayan emeklileri kapsayan Cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, ödeme almamış olan kişilerin e- Devlet sistemine giriş yaparak bu durumun neyden kaynaklandığını öğrenebileceklerini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ