Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan verilere göre, Gaziantep'in Haziran ayı ihracatı 772 milyon 431 bin dolar olarak kaydedildi.

Gaziantep, 2023 yılı Ocak-Haziran döneminde ise toplamda 4 milyar 634 milyon 295 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu rakamlarla Gaziantep, hem aylık hem de dönemlik ihracatta Türkiye genelinde 6. sırada yer aldı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Gazi şehrimizin 2023 yılı Haziran ayı ihracatı, Kurban Bayramı tatilinin sebep olduğu eksik iş gününe rağmen 772 milyon 431 bin dolar olarak gerçekleşti. 2023 yılı Ocak-Haziran döneminde ise Gaziantep'ten toplam 4 milyar 634 milyon 295 bin dolarlık ihracat yapıldı. Bu verilere göre şehrimiz, hem aylık hem de dönemlik ihracatta ülkemiz genelinde 6. sırada yer aldı. Üretim yapabilen, ihracat gerçekleştirebilen ve istihdam sağlayan sanayicilerimize, ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)