Kışın arılarını Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine götüren bal üreticileri havaların ısınmasıyla Hizan'ın yaylalarına akın etti.

Geven ve kekik gibi zengin bitki örtüsüne ve temiz su kaynaklarını haiz Hizan'ın yaylalarında konaklayan arıcılar, günün büyük bölümünde kovanların ve arılarının bakımını yapıyor.

Çiçeklerin açtığı yüksek rakımlı yaylalara kovanlarını yerleştiren arıcılar, en kaliteli balı elde etmek için çaba gösteriyor.

Bitlis’te Rahatsızlanan Gazeteci Korkmaz, Son Yolculuğuna Uğurlandı Bitlis’te Rahatsızlanan Gazeteci Korkmaz, Son Yolculuğuna Uğurlandı

130 bin kovanın yüzde 40'ını karakovan

Hizan Bal Üreticileri Birliği Başkanı Seyithan Ekinci,"Geçen yıl rekoltemiz 1800 ton civarıydı. Bu yıl yağmurların iyi yağması ve floranın zenginleşmesiyle 2 bin tona yakın bal elde etmeye çalışacağız. Ürettiğimiz bal doğal ve kimyasal içermiyor. Kaliteli bal üretebilmek için 2 bin 500 ile 3 bin rakımlı yaylarımıza çıkıyoruz. Floramız kekik ve gevenden oluştuğu için ballarımız kaliteli oluyor. Bal yarışmalarında dünya birinciliği ve ikinciliğimiz var. Bu yıl İngiltere'de yapılacak bal yarışmalarına katılarak birinci olmayı hedefliyoruz." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)