Issız Asam filminde Alper’in muhteşem tarifi havuçlu, tarçınlı, cevizli keki siz de kolayca yapabilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeler şunlardır:

-2 tane havuç

-Yarım su bardağı sıvı yağ

-3 tane yumurta

-2 çay kaşığı karbonat

-1 su bardağı toz şeker

-1 tatlı kaşığı tarçın

-2,5 su bardağı un

-1 su bardağı ceviz içi

-1 su bardağı süt

-1 tatlı kaşığı kadar limon suyu

-1 paket şekerli vanilin

HAVUÇLU, TARÇINLI, CEVİZLİ KEK NASIL YAPILIR?

821x464-havuclu-cevizli-tarcinli-kek-tarifi-1646114863750.webp

Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde Bir Asker Şehit Oldu Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde Bir Asker Şehit Oldu

İlk olarak yumurtalar ve toz şeker, mikser kullanılarak çırpılır. Karışım pürüzsüz bir yapıya kavuşana kadar çırpma işlemi yapılmalıdır. Yumurta ve şeker, krema kıvamı almalıdır. Karışıma süt, sıvı yağ ilave edilir. Limon suyu, karbonat, vanilin ve un ilave edilir. Ardından çırpma işlemi sürdürülür.

Rendelenen havuçların suyu alındıktan sonra hamura eklenmesi gerekir. Cevizler de mikserden geçirildikten sonra tarçınla beraber karışıma ilave edilir. Kek kalıbının yağlanmasının ardından karışım dökülür. Pişirme süresi 40 dakika, derecesi 170’dir. Fırının önceden ısıtılması gerekir.

HAVUÇLU, TARÇINLI, CEVİZLİ KEKİN PÜF NOKTALARI

Havuçlu, tarçınlı ve cevizli kekin puf puf kabarması için pişerken fırını açmamalısınız. Pişip pişmediğini anlamak için keke bir kürdan batırılabilir. Kürdanda hamur lekesi olmazsa kekin piştiği anlaşılır.

Kek yaparken fırının ısı seviyesini doğru ayarlamak gerekir. Ayrıca pişme süresine de dikkat edilmelidir. Malzemeler, eksiksiz olarak kekin içerisine eklendiği ve tarife uyulduğu takdirde muhteşem bir lezzet elde edilir.

HAVUÇLU, TARÇINLI, CEVİZLİ KEKİN YANINDA NE YENİR?

Havuçlu, tarçınlı, cevizli kekin yanında el açması börek, kısır gibi yiyecekler servis edilebilir. Ayrıca çay ya da kahve gibi içecekler de kekin lezzetine lezzet katar. Havuçlu, tarçınlı, cevizli kek hem lezzeti hem de faydaları nedeniyle sıkça sofralarda yer alır. Kekin içerisinde bulunan malzemeler, sağlığınız için yararlıdır.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ