Ömer Çelik'ten 'Yenidoğan Çetesi' Açıklaması Ömer Çelik'ten 'Yenidoğan Çetesi' Açıklaması

Şimşek, Müslümanları ayakta tutan manevi değerlerin unutulduğunu belirterek, kaybolan değerler arasında komşuluk ilişkileri ve haklarının da olduğuna dikkat çekti. İslam'ın vahdetine ve Müslümanların birlikteliğine katkı sunan bu ilişkilerin kaybolmasının pek çok maddi ve manevi hastalığa neden olduğunu ifade eden Şimşek, komşuluk ilişkilerinin sağlam tutulması için İslam'ın pek çok ayetinde ve hadislerinde emirlerin yer aldığını söyledi.

Şimşek, "Allah ve Peygamberi komşu haklarına işaret ediyor. Her kim ki Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsa komşusuna iyilikte bulunsun" diyerek konuşmasına devam etti. Komşuluk ilişkilerinin kaybolması ve unutulması yüzünden düşmanlık ve fitne gibi birçok sorunun da beraberinde meydana geldiğine dikkat çeken Şimşek, İslam'ın komşuluk ilişkilerinin sağlam tutulmasını emrettiğini ifade etti. Şimşek, sağlam bir komşuluk ilişkisi tutmanın toplumsal, ailevi hatta ferdi olarak yaşanılan pek çok sorunu ortadan kaldırabileceğini söyledi.

Toplumda kaybolmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerinin ihya edilmesi gerektiğini belirten Şimşek, "En ufak bir hediye bile münasebetlerimizi çok güçlü kılar. Selam verelim, hasta olduklarında ziyaret edelim, güzel günlerinde onları tebrik edelim, vefat ettiklerinde defnetme gibi birçok komşuluk münasebetleri vardır. Bugün müptela olduğumuz pek çok hastalıklarımızdan kurtulmamızın bir çaresi de komşuluk ilişkilerimizin sağlam tutulmasıdır. Buna önem verelim, birbirimize değer verelim, birbirimizi hor görmeyelim" diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)