Güncel

Kahreden olay! Diyarbakırlı Genç, yediği tokat ile yaşamını yitirdi

İstanbul'da 19 yaşındaki Abdullah Şakun isimli Diyarbakırlı genç, barışmak için buluşmaya gittiği yerde aldığı tokat darbesiyle yaşamını yitirdi.

İstanbul Halıcıoğlu'nda Abdullah Şakun isimli 19 yaşındaki bir genç barışma buluşmasında çıkan kavgada 13 yaşındaki bir çocuğu başına attığı tokat darbesiyle öldü. O anlar kameraya yansıdı.

İstanbul'da dün kan donduran bir olay yaşandı. Halıcıoğlu'nda 19 yaşında Diyarbakırlı bir genç barışma buluşmasında çıkan kavgada başına aldığı tokat darbesiyle duserek yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan genç, aldığı darbenin beyninin sinir noktasına etki etmesi sonucu yaşamını yitirdi. O anlar kameraya böyle kaydedildi.

İddiaya göre 1 ay önce Hüseyin Samet Ç. (12) ve Muhammed Sait D. (13) parkta bilinmeyen bir sebepten ötürü kavga etti. Yaşanan kavganın ardından taraflar barışmak için anlaştı.

Taraflardan biri, yaşı büyük olması sebebiyle 19 yaşındak Diyarbakırlı i Abdullah Şakun'u buluşmaya çağırdı.

Orada taraflar arasında çıkan tartışmada Şakun, "Sizi tokatlarım" deyince Emircan A. (16), Şakun'a "Sen kim oluyorsun" diyerek karşı çıktı.

Kavga Sonucu Genç Darp Edilerek Bayıldı, Sağlık Ekiplerine Haber Verildi

Bunun üzerine çıkan kavgada Şakun, Emirhan E. (17), Muhammed Emin D. (15), Emircan A. ve Emirhan Ö. (14) tarafından darp edildi. Darp esnasında Emircan A., Şakun'un kafasına sert bir şekilde tokat attı.

Abdullah Şakun, aldığı tokat darbeleri sonucu fenalık geçirerek yere yığıldı.

Olayın ardından saldırganlar hızla uzaklaşırken gencin bayıldığını gören vatandaşlar durumu sağlık ekiplerine haber verdi.

Abdullah Şakun, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti.

Atılan tokat darbesinin beyninin hayati sinir noktasına denk gelmesi sonucu gencin bilincini kaybettiği ve beynin vücutla bağlantısının kesilerek ölümün gerçekleştiği aktarıldı.

Tüm şüpheliler yakalandı

Olayın ardından çalışma başlatan Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, görgü şahitlerinin ifadesine başvurarak güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan çalışmalar neticesinde 4 saldırganın kimliği tespit edildi. Yapılan çalışmalar ile yakalanan şüpheliler emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İfadeleri alınan Hüseyin Samet Ç. ve Muhammed Said D. ise serbest bırakılarak ailelerine teslim edildi.

Gencin Diyarbakır Çınar nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi

Aldığı tokat darbesinin sinir damarlarına denk gelmesi ile yaşamını yitiren 19 yaşındaki Abdullah Şakun'un Diyarbakır'ın Çınar İlçesine bağlı Taşhelva Köyünden olduğu öğrenildi. Şakun'un cenazesinin otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edileceği öğrenildi.