Güncel

Kanun Değişikliği Yürürlüğe Girdi! 9 Bin Personel Alımı Olacak

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle birlikte sağlık alanında önemli değişiklikler hayata geçiyor. Karar kapsamında 9 bin yeni sözleşmeli sağlık personelinin alınması kararlaştırıldı.

Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girmesiyle birlikte, sağlık alanında çeşitli meslek gruplarına ilişkin önemli düzenlemeler yapıldı. Diş tabiplerinin ağız ve diş sağlığı muayenehanelerinde istihdam edilmesi, ebelerin normal doğum eylemini gerçekleştirmesi gibi konular karara bağlandı.

Ayrıca, acil tıp ana dal uzmanlarının yoğun bakım yan dal, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarının da sosyal pediatri yan dal uzmanlığı yapabilmesine olanak tanındı. Eczanelere yönelik yapılacak teftişlere de sağlık müfettişleri veya Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek resmi tabipler veya eczacılar katılabilecek.

Sağlık personeli 27 binden 36 bine çıkarılacak

Sağlık alanında eleman temininde yaşanan sıkıntıların giderilmesi amacıyla sözleşmeli personel sayısının artırılması da kararlaştırıldı. Buna göre, 27 binden 36 bine çıkarılarak 9 bin yeni sözleşmeli sağlık personelinin alımı yapılacak.

Ayrıca, düzenleme kapsamında aile hekimlerine destek ödemesi yapılacak ve yan dal uzmanlığını teşvik etmek için ödemeler artırılacak. İlaç tedarikine yönelik mevzuatın Avrupa Birliği standartlarına uyumlu hale getirilmesi ve ilaç ruhsatlandırma sürecinin hızlandırılması da düzenleme ile sağlanacak önemli gelişmeler arasında yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

Bakan Koca "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)