Şanlıurfa'da yaşayan 51 yaşındaki bir hasta, şiddetli karın ağrısı ve şişlik şikayetiyle Harran Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit, hastanın karın bölgesinde 20 cm çapında bir kitle tespit etti. Kitle, vücut ana damarlarına yapışmıştı.

Hastanın yakınlarına durumunun hayati tehlike arz ettiği bilgisini veren doktorlar, hasta üzerinde başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi. Yaklaşık 5 saat süren operasyon sonucunda, hastanın böbreğini çevreleyen ve 5 kilogram ağırlığında olan nadir görülen tümör başarılı bir şekilde çıkarıldı.

Fahiş fiyat uygulayan 400'e yakın özel okul cezalandırıldı Fahiş fiyat uygulayan 400'e yakın özel okul cezalandırıldı

mutki-fotoshop-2024-03-27t120827-798.jpg

"5 Kg ağırlığındaki kitleyi çıkardık"

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Pelit, "Hastamız bize karın ağrısı ve şişliği şikâyeti ile başvurdu. Yaptığımız muayene sonrasında karın bölgesinde bir kitleyi tespit ettik. Hemen ameliyata aldık. Başarılı geçen ameliyatın ardından karın bölgesinde 5 Kg ağırlığındaki kitleyi çıkardık." dedi.

Pelit, üroloji kliniklerinin modern ekipmanlarla donatıldığını ve ileri merkezlerde gerçekleştirilen tüm ameliyatların başarıyla kendi kliniklerinde de yapılabildiğini belirtti.

Sağlığına kavuşan hasta, ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti ve memnuniyetini dile getirdi. (İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)