Havaların soğumaya başladığı dönemlerde hastalıklar da artar. Grip, nezle ve farklı hastalıklar nedeniyle pek çok kişi kış aylarında zorluk çeker. Hastalıklardan korunmak için her zaman sağlığınıza dikkat etmeniz gerekir. Sıkı giyinmek, düzenli uyku uyumak ve stresten korunmak; hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Aynı zamanda sağlıklı beslenmeye de özen gösterilmelidir.

Kış aylarında bol bol meyve tüketilmelidir. Özellikle portakal, mandalina gibi besinler sayesinde sağlığınızı korumanız mümkündür. Mandalina hem lezzeti hem de faydaları nedeniyle pek çok kişinin favorisidir.

MANDALİNANIN İÇERİSİNDE BOLCA VİTAMİN VAR

mandalina-igdp-cover.jpg

Dünyada Diyabet Hastası Sayısı 800 Milyonu Aştı Dünyada Diyabet Hastası Sayısı 800 Milyonu Aştı

Mandalinanın faydaları pek çok kişi tarafından biliniyor. Özellikle grip, nezle gibi hastalıklara karşı olan faydası şüphesizdir. Mandalinanın içerisinde C vitamini, yüksek oranda bulunur. Bu sayede vücudun direncini artırarak hastalıklara karşı koruma sağlar.

C vitamininin yanı sıra mandalinanın içerisinde B vitamini de bulunur. Aynı zamanda içerisinde bulunan antioksidanlar ve potasyum da son derece faydalıdır.

MANDALİNANIN FAYDALARI NELERDİR?

Mandalinanın faydaları şu şekildedir:

-Bağışıklık sisteminin daha güçlü bir yapıya kavuşmasını sağlar.

-Grip gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.

-Cilt ve kalp sağlığı açısından son derece faydalıdır.

-Kanser ve diyabet riskinin azaltılmasına yardımcı olur.

-Diyet sürecinde tüketilmesi halinde kilo kontrolüne yardımcı olur.

MANDALİNA NASIL TÜKETİLİR?

Mandalina, çoğunlukla çiğ olarak tüketilen bir besindir. Dileyenler, mandalinanın suyunu tüketerek de içebilir. Salatalara, tatlılara mandalina eklenebilir. Mandalinanın kabukları, güzel koku vermesi için sobanın ya da kaloriferlerin üzerine konulabilir.

Mandalina tüketmeyi seven kişiler, pazardan ya da marketlerden bu meyveyi taze olarak alabilir. Buzdolabına konulmadığı takdirde mandalina kolayca bozulur. Bu nedenle buzdolabında saklanmasında fayda vardır.

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ