Yalova'da faaliyet gösteren kız öğrenci yurdunda konaklayan yaklaşık 140 üniversite öğrencisi, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle hastanelere kaldırıldı. İLKHA haber ajansına göre, Yalova Üniversitesi karşısında bulunan bu yurtta kalan bazı öğrenciler, rahatsızlık yaşadıklarını yurt idaresine bildirdi.

Tarihte Bugün: 20 Ekim, Neler Yaşandı? Tarihte Bugün: 20 Ekim, Neler Yaşandı?

Toplamda 1300 öğrencinin akşam yemeği sonrası benzer şikayetlerle karşılaşması üzerine, yaklaşık 140 öğrenci Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çoğu öğrenci ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edilirken, bir kısmının tedavilerine devam edildiği belirtildi.

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği acil serviste ikinci bir sarı alan oluşturarak, uzman doktorlar, hemşireler ve sağlık görevlileri burda görev aldı.

Olayın ardından öğrencilerin akşam yemeğinde tüketilen mantar çorbası ve köfte numuneleri alınarak laboratuvar testlerine gönderildi. Ayrıca, idari bir inceleme başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada,

"İlimizde bulunan Gençlik Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı 2090 öğrenci kapasiteli Akça Hatun Öğrenci Yurdu'nda konaklayan öğrencilerimiz karın ağrısı ve ishal şikayeti ile yurt idaresine müracaatta bulunmuştur. Bunun üzerine ivedilikle öğrencilerimiz hastaneye sevk edilmiştir. Tedavi altına alınan öğrencilerimizin genel durumları iyi olup, tedavisi tamamlanan öğrencilerimiz taburcu edilmektedir. Konu ile ilgili Valiliğimizce gerekli tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Editör: ALEV YAŞAR