KYK burs ve kredi ödemeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ziraat Bankası aracılığıyla öğrenci hesaplarına yatırılıyor. Öğrenciler, burs ve kredilerinin hesaplarına yatıp yatmadığını öğrenmek için telefonlarına Ziraat Bankası uygulamasını indirip T.C. kimlik numarası ve hesap bilgileri ile sisteme giriş yapmalıdırlar. Sonra mevcut bakiyeleri veya son işlemler bölümünden sorgulama yapabilirler.

Mobil bankacılık şifresini bilmeyenler veya bakiye sorgulama işlemi yapamayanlar Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini 0850 258 00 00 numarasından arayarak yardım alabilirler. Peki burs ve kredi ödemeleri ne kadar? İlk önce kimler kredi ve burs ödemesi alacak? İşte tüm bilinmesi gerekenler.

BURS ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

169854.webp

2023-2024 eğitim öğretim yılında KYK burs ve kredi başvurusu yapan ve kabul edilen öğrenciler, burs ücretlerinin ne kadar olduğunu da merak ediyor. Burs ücretleri, lisans ve ön lisans öğrencileri için 1.250 TL’den 2.000 TL’ye yükseltildi. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ise kredi ücretleri YÖK kararı ile 2 bin 550 liradan 6 bin TL’ye, doktora öğrencilerinde ise 3 bin 825 TL’den 9 bin TL’ye çıkarıldı.

Altın Fiyatları Son Durum: Gram ve Çeyrek Altın Değerleri Altın Fiyatları Son Durum: Gram ve Çeyrek Altın Değerleri

Burs ödemeleri, öğrencilerin Ziraat Genç Bank Kart ile ATM’lerden çekebileceği şekilde yapılmaktadır. Burs ödemeleri, genellikle gece saat 12.00’dan sonra hesaplara yatırılmaktadır.

ÖDEME TAKVİMİ NASIL BELİRLENDİ?

KYK burs ve kredi ödemeleri, öğrencilerin tahsis numaralarına göre belirlenen bir takvime göre yapılıyor. Tahsis numarası, öğrencinin T.C. kimlik numarasının son rakamına göre belirleniyor. Buna göre ödeme takvimi şöyle:

T.C. kimlik numarasının son rakamı 0 veya 2 olanlar 28 Kasım’da,

T.C. kimlik numarasının son rakamı 4 veya 6 olanlar 29 Kasım’da,

T.C. kimlik numarasının son rakamı 8 olanlar 30 Kasım’da burs ve kredi ödemelerini alabilecekler.

Öğrenciler, KYK burs ve kredi ödemeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için KYK Genel Müdürlüğü web sitesini veya sosyal medya hesaplarını takip edebilirler.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ