Sağlık

Magnezyum Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Magnezyumun ölçülü bir biçimde ve doğru formlarda kullanılması, sağlığa oldukça faydalı olacaktır. İşte magnezyum kullanımı ile ilgili çeşitli bilgiler ve tavsiyeler…

Magnezyum kullanımının nasıl olması gerektiği, söz konusu olan kişinin genel sağlık durumu ve ihtiyaçları gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak, magnezyum içeren ilaçların alınması genellikle aç karna yapılması gereken bir eylemdir. Aç karnına magnezyum ilaçları alarak asiditeye yol açmak, magnezyum emilimi açısından oldukça önemlidir. Buna ek olarak doktor tarafından belirlenmiş olan dozajları da aşmamanız gerekir.

Magnezyum Her Gün Kullanılır Mı?

Magnezyumun her gün kullanılıp kullanılamayacağına yönelik yapılacak açıklama, söz konusu olan magnezyum alımının besinler üzerinden mi yoksa ilaçlar üzerinden mi yapılacağına göre değişir. Besinler üzerinden magnezyum alımı, sağlık açısından günlük olarak tavsiye edilmektedir. Erkekler için günlük magnezyum alımı 400 mg civarında kadınlar için ise 320 mg civarında olmalıdır. Ancak, bu değer hamile kadınlarda değişiklik göstermektedir. Hamile kadınların normalden daha fazla olarak günlük 350 mg civarında magnezyum almaları gerekmektedir. Bu yüzden magnezyum içeren besinleri ölçülü bir şekilde tüketmek herkesin günlük olarak yapması gereken bir eylemdir. Ancak, ilaç üzerinden magnezyum kullanımı söz konusu olduğunda bu alımlar sürekli olmamalıdır. Doktorun önerisine göre 1 ay boyunca her gün olacak şekilde magnezyum ilaçları alınabilir.

Magnezyum Kullanımı Kilo Verdirir Mi?

Magnezyum kullanımı ölçülü bir biçimde gerçekleşirse kilo vermeye yardımcı olabilir. Magnezyum kullanımı, insülin direncini azaltarak kilo kontrolü konusunda yardımcı olur. Buna ek olarak Magnezyum içeren kaju, fındık ya da yeşil yapraklı sebzeler; tokluk hissi yaratırlar. Bu tokluk hissi sayesinde kişinin gereksiz kalori alması engellenebilir ve kilo verme süreci sağlıklı ilerleyebilir. Ancak, kendi kafanıza göre yalnızca kilo vermek için magnezyum ilaçları kullanmamanız gerekir. Aksi taktirde kilo vermeye yönelik herhangi bir fayda görememenize ek olarak genel sağlık durumunuzu da bozabilirsiniz.

Magnezyum Kullanımı Hamilelikte Önemli Mi?

Magnezyum kullanımı, hamilelik ve doğum sürecinin kolay geçebilmesi açısından önemlidir. Anne adayının günlük 350 mg civarında magnezyum alıyor olması bebeğin ölü ya da erken doğması gibi durumlara engel olabilir. Buna ek olarak yeterli magnezyum alımı anne adayının kas ve sinir sisteminin genel sağlığının korunmasına katkıda bulunur. Bu sayede anne adayı, daha kolay bir gebelik süreci geçirerek bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirebilir.

Hamilelikte Magnezyum Kullanımı Bebeğe Zarar Verir Mi?

Hamilelikte Magnezyum kullanımı, ölçülü bir biçimde doktorun önerilerine uyularak gerçekleştirilirse bebeğe zarar vermez. Aksine yalnızca annenin sağlığını değil bebeğin sağlığını da destekleyerek gelişimine katkıda bulunur. Bu yüzden anne adaylarının magnezyum kullanımı konusunda doktor önerileri ile hareket etmeleri hem kendi sağlıkları hem de bebeğin sağlığı açısından çok önemlidir.

Magnezyum Kullanım Şekli Nasıl Olmalıdır?

Magnezyum kullanım şeklinin nasıl olması gerektiği, kişinin genel sağlık durumu göz önüne alınarak doktor tarafından verilmesi gereken bir karardır. Bazı kişilerde yeterli ve dengeli beslenme sonucunda herhangi bir Magnezyum takviyesinin alınmasına gerek kalmaz. Ancak, bazı kişilerde magnezyumun besinlere ek olarak takviye ilaçlarla da alınması gerekir. Bu yüzden doktorunuza danışarak konu hakkında en doğru tavsiyeyi alabilirsiniz.

Magnezyum Kullanımının Faydaları?

Magnezyum kullanımının faydaları başlıca şunlardır:

  • Gebelikte ölü ya da erken doğum riskinin azaltılması
  • Kas ve sinir sisteminin desteklenmesi
  • Kalp sağlığının desteklenmesi
  • Kan şekeri seviyesinin düzenlenmesi
  • Doğurganlığı arttırması
  • Uyku kalitesinin arttırılması
  • Bağırsak sağlığının desteklenmesi
  • Kortizol salınımını düzenleyerek anksiyete semptomlarının azaltılması

Kaynak: Haber Merkezi