Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki otobüs kazasında yaşamını yitiren İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Süleyman Savaş Hacıevliyagil için üniversitede duygu dolu bir tören düzenlendi. İnönü Üniversitesi Rektörlüğü önünde gerçekleştirilen törene, Hacıevliyagil'in ailesi, üniversite yönetimi, diğer akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Hacıevliyagil İçin Düzenlenen Törenle Anıldı

Prof. Dr. Ahmet Kızılay, törende yaptığı konuşmada, kendini eğitime, öğrencilere ve hastalara adayan Hacıevliyagil'in kaybının büyük bir boşluk yarattığını ifade etti. Kızılay, "Öğrencilerine akciğer filmini, hastalarına sigarayla mücadeleyi öğretti. Örnek bir insan, örnek bir şahsiyetti. 27 yıldır üniversitemizin bir doktoru, hocasıydı. Üniversiteye, Turgut Özal Tıp Merkezine çok hizmet etti, çok öğrenci, asistan yetiştirdi. Asistanların bir çoğu profesör oldu. Kıymetli hocamızı, bugün, bu elim kazanın ardından hayırla, saygıyla, minnetle ebediyete uğurluyoruz. Böyle zor yetişmiş, kıymetli insanları böyle bir kazada kaybetmekten büyük üzüntü duyuyoruz." dedi.

Hacıevliyagil'in eşi Yasemin Hacıevliyagil ise duygusal bir konuşma yaparak, kocasının varlığına şükrettiğini ve yokluğunda ne yapacağını bilmediğini ifade etti. Yasemin Hacıevliyagil, "Seni çok özleyeceğiz. Rahmetle ve özlemle anacağız." dedi.

malatyada-otobus-kazasinda-hayatini-kaybeden-profesor-icin-universitede-toren-duzenlendi.webp

Tıp Fakültesi öğrencisi Ecem Beyza Daloğlu da Hacıevliyagil'in öğrencilere olan ilgisini ve sabrını vurgulayarak, "Hocamız bize sadece ders vermedi, hayata dair öğütler de verdi. Hepimizin gönlünde taht kuran bir insandı." şeklinde konuştu.

Törende Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Hacıevliyagil'in cenazesi, Malatya Şehir Mezarlığı'nda öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

basliksiz-1-2024-01-02t093032-518.jpg

Akçadağ ilçesindeki otobüs kazasında dün 4 kişi hayatını kaybetmiş, 36 kişi yaralanmıştı. Prof. Dr. Süleyman Savaş Hacıevliyagil, yaşamını yitirenler arasındaydı. (AA)

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)