Erdoğan: "Cumhur İttifakı'nın Fırsat Penceresi Kişisel Hesaplara Kurban Edilmemeli" Erdoğan: "Cumhur İttifakı'nın Fırsat Penceresi Kişisel Hesaplara Kurban Edilmemeli"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara'da bir araya geldiği gazetecilere önemli açıklamalarda bulunarak birçok çalışanın beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmaların 1 Aralık itibarıyla başlayacağını ifade etti. İlke Haber Ajansı'nın servis ettiği habere göre;

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Bu yıl asgari ücrete yüzde 114 zam yapıldı. Asgari ücret artışı, enflasyonun çok üzerinde oldu. Üstüne bir de asgari ücrete kadar olan ücretlere vergi muafiyeti getirildi. Bunun bütçeye maliyeti 500 milyar lira oldu.

Asgari ücret belirlenirken müzakereler, üçlü mekanizmayla yürütülüyor. Sadece kamunun perspektifi, zammı belirlemekte yetmez. İşçi, işveren tarafları da var. Sosyal diyalog mekanizması yürütülmeden perspektif belirtmek doğru olmaz. İşverenler de işletmelerin devamlılığı, kayıtdışılığın önlenmesi gibi yaklaşımlarla masada olacaktır. Tarafların söyleyeceklerini görelim.

Enflasyonla mücadele, toplumsal fedakarlık da gerektiriyor. Sosyal medya veya başka mecralarda gerçeklerden kopuk algı oluşturulması, kalıcı refah artışı getirmiyor. Denge çok önemli. Belli bir kesime zam yapıp diğerlerine yapılmazsa denge bozuluyor. Adaleti sağlamalı, kaynaklarımızı denge gözeterek kullanmalıyız."

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)