Muş

Muş'ta Çıkan Örtü Yangını Kontrol Altına Alındı

Muş'ta Bayrak Tepe mevkisinde çıkan örtü yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Muş'un Bayrak Tepe mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan örtü yangını, vatandaşların ihbarı üzerine hızla müdahale eden ekipler tarafından kontrol altına alındı. Yangını söndürmek için bölgeye Muş İtfaiye Müdürlüğü, polis, asker, AFAD ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışma sonucunda yangın büyümeden söndürüldü ve soğutma çalışmaları tamamlandı.

Bir Kaplumbağa Kurtarıldı

Olayda can kaybı yaşanmazken, ekiplerin zamanında müdahalesiyle büyük bir felaket önlenmiş oldu. Yetkililer, vatandaşları yangın riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardılar. Ayrıca, bir vatandaşın kaplumbağayı yangın bölgesinden uzaklaştırarak hayatını kurtardığı bildirildi.

"Bu yıl fazla ot var, dolayısıyla yangın da çok oluyor"

Muş İtfaiye Müdürü Fahrettin Algan, ihbar üzerine 3 araç ve 8 personelle yangın bölgesine hızlıca hareket ettiklerini söyledi. Daha sonra yangın bölgesine AFAD, polis, asker ve Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplerin geldiğini belirten Algan, "Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan yangını söndürdük. Bu yıl fazla ot var, dolayısıyla yangın da çok oluyor. Ekiplerimiz ile birlikte yangını kontrol altına alarak soğutma çalışması başlattık" dedi.

Yangın bölgesinde söndürme çalışmaları yaptıklarını söyleyen Orman İşletme Şefi Gökhan Alkış ise, "112 Acil Çağrı Merkezinden bize gelen ihbarı hemen değerlendirdik. İlk müdahale aracımız olan arazöz ve 12 kişilik ekiple hemen olay yerine intikal ettik. Olay yerine geldiğimizde örtü yangını şeklinde ilerliyordu. İş makinesi yardımı ile yangının önünü kestik ve ardından kontrol altına aldık. Ekiplerimiz soğutma çalışması yaptı" ifadelerini kullandı.