Bitlis Özgüzeldere Spor'un Kulüp Başkanı Ergün İstifa Etti Bitlis Özgüzeldere Spor'un Kulüp Başkanı Ergün İstifa Etti

Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Nemrut Kalderası ve Krater Gölü çevresinin temiz tutulması ve oluşabilecek kirliliğin önlenmesi amacıyla gelen ziyaretçilere çöp poşeti ve eldiven dağıtma etkinliği düzenledi.

Bölgenin temiz kalması için çeşitli etkinlikler düzenleyen dernek üyeleri, ziyaretçileri karşılayarak çöplerini doğaya atmamaları konusunda bilgilendirdi.

Van Gölü ve Van Gölü havzası

Dernek üyesi Tuba Beyhan, Van Gölü ve Van Gölü havzasındaki alanların temiz tutulması için farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Nemrut Kalderası ve Krater Gölü'ne birçok ziyaretçinin dışarıdan geldiğini belirten Beyhan, şunları söyledi:

"İnsanları çevreyi ve doğayı temiz tutma konusunda bilinçlendiriyoruz ve çöp poşeti ile eldiven dağıtıyoruz. Ne yazık ki, gezi veya piknik amacıyla gelen insanların çoğu çöplerini çevreye bırakıp gidiyor. Biz burada çevrenin temizliği ve doğanın korunması için farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlar, bu etkinlikten memnun olduklarını belirterek teşekkür ediyorlar. Genel olarak yaşadığımız yeri temiz tutmak için çaba gösteriyoruz. Bizi destekleyen ve aynı fikirde olan herkese teşekkür ediyorum."

Vatandaşlardan Reşat Toktay da etkinliğin farkındalık oluşturmak açısından önemli olduğunu belirterek, arabasında sürekli çöp poşeti ve eldiven bulundurduğunu söyledi. Gittiği yerleri temizledikten sonra oturduğunu ifade eden Toktay, herkesten aynı duyarlılığı beklediğini vurguladı. Doğa ve çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla eldiven ve çöp poşeti dağıtan arkadaşların anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiğini dile getiren Toktay, herkesin çevre temizliğine önem vermesini ve duyarlı olmasını temenni etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)