Tatvan

Nemrut'ta Ayılar Piknikçilerin Sofrasına Misafir Oldu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Nemrut Krater Gölü civarında yaşayan ayılar, piknikçilerin sofrasına oturarak yiyeceklerini yedi. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü çevresi, doğal güzellikleriyle ünlü bir piknik ve doğa yürüyüşü mekanı olarak bilinirken, son zamanlarda bölgede yaşayan ayılar ile ilgili ilginç bir olay yaşandı.

Piknik yapmak için Nemrut'a gelen bir grup vatandaş, piknik masalarını kurarak yiyeceklerini hazırlamaya başladı. Ancak birdenbire ortaya çıkan anne ayı ve iki yavrusu, piknikçilerin sofrasına oturarak yiyecekleri yemeye başladı. Piknikçiler, bu beklenmedik misafirler karşısında şaşkınlık yaşadılar.

Nemrut'ta Ayılar Piknikçilerin Sofrasına Misafir Oldu

Ayılar Piknik Alanını Basarak Komik Görüntüler Oluşturdu

O anları görenler arasında bulunan Dr. Öğr. Üyesi Cihan Önen, cep telefonu kamerasıyla ilginç görüntüleri kayda aldı. Ayıların, piknikçilerin sofrasında bulunan pastaları ve börekleri tüketmeye çalıştığı komik anlar, görüntülere yansıdı.

Cihan Önen,

“Geçenlerde Nemrut’ta kır yürüyüşüne çıktım. O esnada bir bağrışmalar geldi. Bağrışmaların olduğu yöne gitti. Davetsiz anne ayı ve yavruları piknikçilerin sofrasına oturmuş ve sofrada bulunan pastaları, börekleri tüketmektelerdi. Tabi insanlar bir şoka girdiler, ne yapacaklarını bilemediler. Daha sonra bağırarak uzaklaştırmaya çalıştılar. Tabi ben uzun yıllardan beri bölgede olduğum için insanlara, ayılar konusunda nasıl davranacakları hakkında gerekli telkinlerde bulundum. Çok şükür herhangi bir kaza bela olmadan ayılar da bir süre sonra oradan uzaklaştılar” dedi.