Bitlis'in gözde destinasyonlarından biri olan Nemrut Krater Gölü, sonbahar aylarında doğaseverlerin ve piknikçilerin uğrak noktası olmaya devam ediyor. Ancak bu güzel doğa harikası aynı zamanda yerel vahşi yaşamın ev sahibi, boz ayıların da yaşadığı bir bölge.

Akşam saatlerinde piknik yapmak için Nemrut'a giden bir aile, planladıkları pikniğin dışında bir sürprizle karşılaştı. Aile, hazırlıklarını tamamladıktan sonra piknik yapmaya başladı. Ancak hesapta olmayan bir şey oldu: Boz ayılarla karşılaştılar!

aw054476-03.jpg

Doğa Severlerin Macera Dolu Anıları

Ailenin karşılaştığı bu beklenmedik ziyaretçiler karşısında paniğe kapılan fertler, çevrelerinde buldukları sopaları kullanarak ayıları kovalamaya başladılar. Kovalamaca sonunda ayıları uzaklaştırmayı başaran aile daha sonra kaldıkları yerden pikniklerine devam ettiler.

aw054476-02.jpg

Bitlis'te Mahsur Kalan Sürücülere AFAD'dan Yardım Bitlis'te Mahsur Kalan Sürücülere AFAD'dan Yardım

Doğa ve uzay gözlemleri yapan Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen, Nemrut Krater Gölü yakınlarında yaşayan ve vatandaşların elleriyle beslediği görüntülerle gündeme gelen ayılarla ilgili önemli uyarılarda bulundu.
Önen,

“Bazı ziyaretçiler burada piknik yapmakta, mangal yakmakta ve ayıları beslemeye çalışmaktadır. Böylece ayılar kokunun etkisi ve çevreye atılan çöplerden dolayı daha çok görünür oldu. İnsanların ayılarla karşı karşıya gelmesi ölüm ya da yaralanma riski oluşturabilmektedir. Daha öncesinden de pek çok defa saldırılara tanık olduk. Biliyoruz ki bu tür doğal ortamlar bu canlılar için makul bir ortamdır. İnsanlarla bu canlıların bir arada olması bir tehlike oluşturabiliyor. Yakın zamanda da şehir dışından gelen bu aile, ortamdaki ayı sürüsünden habersiz piknik yaparken çaresiz kaldıklarına tanık olduk. Doğasever arkadaşım Mustafa Uçak ile birlikte ayılara karşı panik havasında olan bu aileye karşı gerekli telkinlerde bulunduk. Çok şükür herhangi bir ciddi durum yaşanmadan ayılar ve piknikçiler bölgeden ayrıldı” dedi.

aw054476-01.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)