Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı programının önemine vurgu yaparak, bu yardımların artış gösterdiğini ve hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırıldığını belirtti. Göktaş, Ocak ayı memur maaş katsayısına göre Evde Bakım Yardımı'nın 5.097 TL'den 7.608 TL'ye yükseltildiğini açıkladı.

Bu yardımlar 2006 yılında hayata geçirildi

Bakan Göktaş, 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı programının, engelli bireylerin aile yanında desteklenmesi amacıyla hayata geçirildiğini hatırlattı. Bu program sayesinde, engelli vatandaşların aile bütünlüklerinin korunması ve güçlenmesine destek olunduğunu vurguladı.

15 Eylül Güncel Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu? 15 Eylül Güncel Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Evde Bakım Yardımı'nın aile odaklı bir hizmet modeli olduğunu belirten Göktaş, bu programla bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklendiğini ve aile bütünlüğünün korunduğunu dile getirdi.

Bu ay toplam 4.2 milyar TL ödeme yapıldı

Göktaş, yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerinin artışlı şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını ifade ederek, bu ay 558 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına toplam 4.2 milyar TL ödeme yapıldığını açıkladı.

Bakan Göktaş, toplumun her bir ferdine ulaşmayı hedefleyen sosyal hizmet modelleriyle hiç kimsenin geride bırakılmadığını ve 2023 yılında toplam 116.2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yapıldığını belirtti. Evde Bakım Yardımı'nın tüm engelli vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Editör: Vedat ÇELEBİ