Kuyumcular Uyardı: 'Altın Alacaksanız Şimdi Alın' Kuyumcular Uyardı: 'Altın Alacaksanız Şimdi Alın'

Kuvvetli yağışlar sonucunda meydana gelen sel felaketinde, Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Bakırcılar köyü Çay Mahallesi'nde Recai Güney ve Süleyman Altunbaş'a ait çiftlikler ile Dedeoğlu köyünde Hakan ve Oğuz Güner kardeşlere ait tavuk çiftlikleri sular altında kaldı.

Sel felaketinde işletme sahipleri ve aileleri de büyük tehlike atlattı. 3 çiftlikte yaklaşık 60 bin tavuk telef oldu.

Hakan Güner, su seviyesinin aniden yükseldiğini ve çiftliğin sular altında kaldığını anlattı. İlçe merkezindeki yağışın devam ettiği bir sırada çiftliğe doğru yola çıktığını belirten Güner, "Jandarma, aşırı yağış nedeniyle önlem almış ve geçişe izin vermiyordu. Çiftliğimizin olduğunu söyleyince ve aracımın yüksek olmasını görünce izin verdiler. Çiftliğe vardığımda su dere yatağının hizasındaydı. Ancak yaklaşık 5 dakika geçmeden su hızla yükselmeye başladı" dedi.

Güner, çiftlik içine su girmeye başlayınca kum torbalarıyla önlem almaya çalıştıklarını ancak suyun güçlü bir şekilde içeri sızdığını söyledi. Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte duvarların patladığını ve fanların dağıldığını ifade eden Güner, "İçeriye girdiğimde kapıları açmaya çalıştım ancak zorlukla çiftlikten çıkabildim. Araçlarımız çiftliğin önündeki yolda duruyordu. Ağabeyim aracını su içinde görünce hemen onu kurtardı, ardından benim aracımı kurtardık. Ancak çiftlik için kullandığımız 2 kamyon ve 1 kepçeyi kurtaramadık. Gerçekten büyük bir tehlike atlattık" şeklinde konuştu.

Güner, selin durdurulamayacağını ancak tedbirler alınabileceğini belirterek, köprü üzerinde genişletme çalışmaları yapılması ve dere yatağının temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

Tavukları telef olan çiftlik sahipleri, selin ardından geride kalan çamur ve atıkları temizlemek için çalışmalara başladılar.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)