Kan gruplarının sırrı ortaya çıktı: Zeka seviyesinin kan grubuyla ilgisi var mı? İşte en zeki kan grubu… Kan gruplarının sırrı ortaya çıktı: Zeka seviyesinin kan grubuyla ilgisi var mı? İşte en zeki kan grubu…

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Faruk Aydoğan, sünnetin kültürel farklılıklara bağlı olarak dünya genelinde bağımsız şekilde uygulandığını ve önemli bir cerrahi operasyon olduğunu belirtti. Sünnetin doğru steril koşullarda yapılmaması durumunda komplikasyonlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Aydoğan, sünnetin bilimsel olarak kanıtlanmış birçok faydasının bulunduğunu ifade etti. Okulların tatil olmasıyla birlikte ailelerin çocuklarını sünnet ettirdiğini ve bu konuda yoğunluk yaşandığını vurgulayan Aydoğan, sünnetin 4-6 yaş arasında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Sünnet öncesi ve sonrasında çocukta psikolojik travmaların oluşmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Aydoğan, sünnetin güvenli ve steril bir ortamda hekimler tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.

Sünnetin hijyen ve hastalıklara karşı koruyucu bir önlem olduğunu belirten Aydoğan, sünnetin penis kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve enfeksiyonları azalttığını ifade etti. Modern tıbbın sünnetin faydalarını delilleriyle açıkladığını ve sünnetin dinimizde de önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Aydoğan, sünnet sonrası pansumanların düzenli olarak yapılması ve çocuğun hekim kontrollerine düzenli olarak gitmesi gerektiğini vurguladı. Sünnetin küçük de olsa bir cerrahi işlem olduğunu ve güvenli ellerde gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)