Güncel

Otoyolda Rehin Alınan Tır Sürücüsü Kurtarıldı

İstanbul istikametindeki bir otoyolda rehin alınan tır sürücüsü, zanlının İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefonla görüşmesinin ardından kurtarıldı. Zanlı, silahını bırakarak polise teslim oldu.

İstanbul istikametindeki bir otoyolun Körfez ilçesi Sevindikli mevkisinde, bir tır sürücüsünün silahla rehin alındığı ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen polis ve jandarma ekipleri, otoyolu çift yönlü trafiğe kapatıp müdahale başlattı. Zanlının tır sürücüsünü rehin almasının ardından olay yerine gelen güvenlik birimleri, zanlı F.B. ile telefon görüşmesi sağladı.

Zanlı, Tır Sürücüsünü Serbest Bıraktı ve Polise Teslim Oldu

Zanlı, telefonla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşme talebinde bulundu. Bakan Yerlikaya'nın zanlı ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi sonucunda zanlı, rehin aldığı tır sürücüsünü serbest bıraktı. Zanlı, daha sonra silahıyla birlikte polis ekiplerine teslim oldu.

Olayın nedeni, Sakarya'da çok sayıda suçtan araması bulunan zanlının, güvenlik birimlerince Kocaeli sınırlarında durdurulmak istenmesiyle başladı. İçişleri Bakanı'nın ikna çabalarıyla sona eren olayda, zanlı gözaltına alındı ve emniyete götürüldü. Tır sürücüsünün sağlık durumu iyi olduğu belirtildi.

Valilik açıklamasına göre, "İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın zanlıyla telefonla görüşerek Türk adaletine teslim olmasının kendi yararına olacağı konusunda ikna çalışmaları sonuç vermiş, zanlı saat 18.15 itibarıyla rehineyi bırakmış, zanlı güvenlik birimlerince teslim alınmıştır." belirtildi. Otoyol, güvenlik birimlerinin inceleme yapmasının ardından trafiğe açıldı. (AA)