Altın Fiyatları Son Durum: Gram ve Çeyrek Altın Değerleri Altın Fiyatları Son Durum: Gram ve Çeyrek Altın Değerleri

Cumhurbaşkanı kararı ile birlikte elektrikli araçlarda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahı değişikliği yapılacağı bildirildi. Alınan söz konusu karar ile birlikte birçok marka, çeşitli modellerinde fiyat değişiklikleri uygulamaya başladı. Vergi dilimi hesaba alınarak yapılan fiyat değişiklikleri sonrası Subaru Solterra’da sunulan dikkat çekici indirim gündeme geldi.

Motor gücü 160 kW altında olan elektrikli araçlar için ÖTV oranına esas matrah değişikliği kararı Cumhurbaşkanı onayı ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Alınan karar kapsamında, uygulanan ÖTV matrah değişikliği sonrası yüzde 10 ÖTV oranı ile ele alınarak, matrah eşiği 1 milyon 250 bin lira seviyesinden, 1 milyon 450 bin lira seviyesine yükseltildi. Karar sonrası Subaru’dan dev bir indirim atağı geldi. İşte detaylar…

SUBARU SOLTERRA E-XTREME

subaru-solterra-1.jpg

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahı değişiklik kararı sonrası Subaru, dikkat çeken fiyat indirimleri ile gündeme geldi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı ve yeni düzenleme sonrası Subaru Solterra modelinde 500.000 TL indirim uygulandı. Satış fiyatı 2.358.959 TL olarak belirlenen e-Xtreme paket Subaru Solterra modelinin vergisiz fiyatı 1.400.000 TL olarak belirledi.

Fiyatlarda uygulanan değişiklik kararı ile birlikte yaklaşık 1.850.000 TL olması beklenen fiyatın, markanın resmi internet sitesinde henüz değişmediği görüldü. Tüketiciler, kısa bir süre içinde fiyatlarda değişiklik olmasını bekliyor.

SUBARU SOLTERRA E-XCLUSİVE

Subaru Solterra modelinin bir üst paketi olarak sunulan e-Xclusive modelinde ise 2.462.783 TL satış fiyatı sunuluyor. Bu modelin vergisiz fiyatı ise 1.465.000 TL’ye denk geliyor. Bu fiyat seviyesi ile Subaru Solterra e-Xclusive modeli de ÖTV matrahında yüzde 10 vergi dilimine giremiyor.

Subaru resmi internet sitesinde yer alan fiyat bilgilerinin, kısa bir süre içinde güncellenebileceği ifade ediliyor. Araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar, ÖTV matrah değişikliği kararı sonrası araştırmalarına devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ