Ekonomi

SGK Açıkladı! Bu Şartları Sağlayarak Sağlık Hizmetinizi Ücretsiz Alabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geliri olmayan vatandaşların gelir testi yaptırarak Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında ücretsiz sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğini duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşların Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında sağlık hizmetlerinden faydalanmaları için gelir testi başvurusunda bulunmaları gerektiğini açıkladı. SGK’nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, geliri ya da sosyal güvencesi olmayan kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak gelir testi yaptırabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, "Aile içi kişi başı gelir, brüt asgari ücretin üçte birinin altında ise ücretsiz sağlık hizmeti alabilirsiniz. Aile içi kişi başı gelir, brüt asgari ücretin üçte biri ve üzerinde ise aylık 600 lira 8 kuruş GSS primi ödeyerek sağlık hizmeti alabilirsiniz. Ortaöğretim (lise) mezuniyet tarihinizden itibaren 2 yıl geçmemek şartıyla 20 yaşına kadar, yükseköğretim (üniversite) mezuniyet tarihinizden itibaren 2 yıl geçmemek şartıyla 25 yaşına kadar sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz."