İlkbahar aylarıyla birlikte kovanlarını yüksek rakımlı ve zengin bitki örtüsüne sahip yaylalara taşıyan arıcılar, bu yılın diğer yıllara göre daha verimli geçeceğini dile getiriyor.

Yoğun bir çalışma temposuyla kovanlarına bakan arıcılar, özellikle Süphan Dağı'nın eteklerinde bulunan yüksek rakımlı yaylalarda zengin bitki örtüsü olduğunu belirtiyorlar. Bu durumun, bol yağışlı kış ayları ve havaların geç ısınmasının bir sonucu olduğunu ifade eden arıcılar, bu yılın bal üretimi açısından oldukça verimli geçeceğine inanıyorlar.

Bitlis’te Tırın Dorsesi Kaydı, Kozmetik Ürünler Yola Saçıldı Bitlis’te Tırın Dorsesi Kaydı, Kozmetik Ürünler Yola Saçıldı

mutki-yeni-fotoshop-23.jpg

"İnşallah buradan iyi bir verim bekliyoruz"

Adilcevaz sınırları içerisinde yer alan Türkiye'nin en yüksek rakımlı üçüncü dağı olan 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı'nın eteklerine konaklayan arıcılar, doğal koşulların bu yılın rekoltesini olumlu yönde etkileyeceğini dile getiriyorlar.

Ordu’dan gelerek geven ve kekik başta olmak üzere zengin bitki florasına sahip olan alanlarda bal üretimine başladıklarını ifade eden Mustafa Düzgün, “Süphan Dağı’nın eteklerine geldik. Şu anda Süphan Dağı’nın 2 bin rakımlı bölgesindeyiz. Buranın bitki örtüsü ve balı kaliteli olduğu için kovanlarımızı buraya getirdik. Yaklaşık 5 ay burada kalacağız. Buralarda bu sezonun mahsulünü aldıktan sonra tekrar Ordu’ya döneceğiz. İnşallah buradan iyi bir verim bekliyoruz. Şu anda burada yaklaşık 150 civarında arı kovanım var” dedi.

mutki-yeni-fotoshop-24.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)