Diyarbakır-Elazığ sınırında mahsulü kaldırılan bir tarlada çıkan yangın, 100 dönümden fazla alanı etkiledi. Çüngüş ilçesine bağlı kırsal Yukarışeyhler Mahallesi ile Maden ilçesine bağlı Naldöken köyleri arasındaki tarlada çıkan yangın kısa sürede büyüdü.

Yangının neden çıktığı bilinmezken, mahalle sakinleri durumu hemen itfaiyeye bildirerek yardım talebinde bulundu. İlk etapta insan gücüyle ve teknik araçlarla yangını söndürmeye çalışan köylüler, çareyi traktörlerle yangının önünü kesmekte buldu.

Haber Kapak Şablon 2024 07 21T173522.437

Otomobilin çarptığı 14 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti Otomobilin çarptığı 14 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti

Södürme çalışmaları saatlerce devam ettii

Mahallelinin olağanüstü çabaları sayesinde yangının yayılma şiddeti azaldı. Çermik, Çüngüş ve Ergani ilçelerinden gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. Meyve ağaçlarına yaklaşan yangının kontrol altına alınmasında köylüler büyük çaba harcarken, itfaiye ekiplerinin gelmesiyle saatlerce süren yangın yapılan müdahaleler sonucunda tamamen söndürüldü.

Haber Kapak Şablon 2024 07 21T173507.669

Aşırı sıcaklar nedeniyle tamamen kurumuş olan anızların yanması sonucu hızla yayılan yangında tek teselli, herhangi bir can kaybının yaşanmaması oldu. Geniş bir alana yayılan yangında, 100 dönümden fazla tarla yandı.

Kaynak: İLKHA