Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara ile Tatvan arasında sefer yapacak Turistik Tatvan Treni'nin Kurban Bayramı'ndan sonra yola çıkacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, 24 Haziran'da Ankara'dan saat 14.30'da 140 yolcuyla hareket edecek olan trenin Tatvan'dan ise 26 Haziran'da saat 19.00'da dönüş yapacağını belirtti.

Ev Konforunda 28 Saatlik Yolculuk Sunacak

Turistik Tatvan Treni'nin 28 saat sürecek parkurunda, yolcularına ev konforunda seyahat imkanı sunulacak. Bakan Uraloğlu, "Trenimiz ev konforunda seyahat imkanına sahip yataklı vagonlardan oluşuyor. Yataklı vagonlarımızın bir odasında 2 kişi seyahat edebiliyor, her odada buzdolabı ve lavabo bulunuyor.  Ayrıca yolcularımız Anadolu manzarası eşliğinde yemekli vagonlarda sunulan lezzetleri tadabilecek." ifade etti.

Van Gölü Kuraklık Nedeniyle Çekilmeye Devam Ediyor Van Gölü Kuraklık Nedeniyle Çekilmeye Devam Ediyor

5Ea686A6 9C06 4Af0 8B42 32D361Af6F18

Tatvan Treni, Elazığ ve Sivas'ta Turistik Molalar Sunacak

Trenin Ankara-Tatvan seferinde Elazığ ve Sivas illerinde turistik mola vereceğini belirten Bakan Uraloğlu, "Bu molada yolcular Elazığ’ın kültürel ve tarihi dokusunu keşfetme olanağına sahip olacak. Dönüş yolculuğuna Tatvan’dan çıkacak tren bu kez Sivas’ta 3 saat durarak yolculara Sivas’ta vakit geçirme imkanı tanıyacak" dedi.

Bakan Uraloglu Turistlik Tatvan Treni 24 Haziranda Yola Cikiyor S2Hq

Turistik Trenler Türkiye Turizmine Büyük Katkı Sağlıyor

Bakan Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş. tarafından işletilen Turistik Doğu Ekspresi ve Turistik Diyarbakır Treni gibi trenlerin de ülke turizmine katkı sağladığını vurgulayarak, "Eşsiz coğrafyalarda süzülen turizm elçisi trenlerimiz turizme alternatif sunarak geçtiği illerin ekonomisine de katkı sağlıyor. Ünü ülke sınırlarını aşan ve dünyanın en güzel rotalarından birisinde hizmet veren Turistik Doğu Ekspresi bunun en güzel örneklerinden. Turistik Tatvan Treni de tıpkı bu sezon seferlerini tamamlayan Turistik Diyarbakır Ekspresi gibi rotası üzerindeki birçok şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına dokunarak güzergah boyunca tarihi ve kültürel değerlerle doğa harikası manzaraları görme imkanı sunacak" belirtti.

6D36F4A1 B7Ce 415E B415 26A2F212A97B

Turistik Tatvan Treni'nin Ankara-Tatvan seferleriyle birlikte, doğa harikası manzaraların ve tarihi zenginliklerin yolculuk esnasında keşfedilebileceği bir seyahat deneyimi sunması bekleniyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı