Bitlis'in güzelliğiyle ünlü ilçesi Tatvan'da sonbaharın gelmesiyle birlikte bahçelerde hareketlilik başladı. Obuz köyü, elma hasadının başladığı yerlerden biri olarak dikkat çekiyor. İlçe merkezine sadece 15 kilometre uzaklıkta bulunan bu köyde yaşayan çiftçiler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bahçelere giderek bereketli elmaları topluyor.

Mevsimin İlk Kar Yağışıyla Tatvan Beyaza Büründü Mevsimin İlk Kar Yağışıyla Tatvan Beyaza Büründü

Verimli Elma Hasadı Tatvan Köyünde Mutluluk Yaratıyor

Toplanan elmalar, kasalara doldurularak özenle taşınıyor. Bir kısmı, ihtiyaçlarını karşılamak üzere evlerin serin alanlarında saklanırken, geri kalan kısmı ise pazara gitmek üzere araçlara yükleniyor. Bu yıl, Tatvan'da elma hasadından oldukça verimli sonuçlar alındığı gözlemleniyor.

aw066215-01.jpg
Tatvan'da Bahçeler Rengarenk: Elma Hasadı Başladı

Rıfat Maltaş adlı bir köylü, "Bu sene elma verimlidir. Topladığımız elmaların bir kısmını kendimize ayırdık. Diğer kısmını da sattık. Evimize bir nebze de olsa katkıda bulunduk" dedi. Köy halkı, elma hasadıyla hem kendi ihtiyaçlarını karşılamanın keyfini yaşıyor hem de bu lezzetli meyveyi pazara satarak gelir elde ediyor.

Tatvan'da başlayan elma hasadı, yerel ekonomiye ve köy halkının geçimine önemli bir katkı sağlıyor. Bu renkli dönemin devamını dileriz!

aw066215-02.jpg

aw066215-04.jpg

aw066215-03.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)