Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü coşkusu Van Gölü'nde Türk bayrağı açarak kutlandı.

İlçe Kaymakamlığı'nın öncülüğünde İlçe Liman Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen programa, Diving Dalış Okulu ve Yukarı Deniz Derneği üyesi dalgıçlar katıldı. Renkli etkinlik, dalgıçların gölde Türk bayrağı açmasıyla başladı.

Aç Kalan Ayılar Nemrut'ta Karavanlara Dadandı Aç Kalan Ayılar Nemrut'ta Karavanlara Dadandı

Gölün yüzeyinde ve derinliklerinde dalış gerçekleştiren dalgıçlar, Türk bayrağı açarak Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Etkinlik sırasında İlçe Kaymakamı Remzi Demir ve Liman Başkanı Abdurrahman Aki, göle "Cumhuriyet'imizin 100. yılı kutlu olsun" yazılı çelenk bıraktılar.

dalgiclar-van-golunde-turk-bayragi-acti.webp

Öğrencilerden Gelecek Nesillere Mektup

Gelecek nesillere mesaj bırakma amacıyla düzenlenen öğrenci yarışmasında seçilen mektup, Sadullah Gencer Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Şevval Tufan tarafından şişeye konularak suya bırakıldı. Bu özel etkinlik, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında okullarda düzenlenen mektup yarışmasının bir parçasıydı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, etkinlikle ilgili olarak, "Yarışmada derece alan mektup 100 yıl sonraya yönelik bir mesaj olsun diye Van Gölü'nün derinliklerine bırakıldı. Dalgıç arkadaşlar da suda Türk bayrağı açtı. Bizden sonraki nesillere bir mesaj yollamış olduk." dedi.

Etkinlik, Van Gölü'nde gerçekleşen tekne turu ile sona erdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)