Bitlis'in Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçelerinde bulunan Nemrut Kalderası ve Nemrut Krater Gölü, "Yeryüzü Cenneti" olarak adlandırılıyor ve sonbahar mevsiminde benzersiz bir güzellik sunuyor. Her mevsim binlerce turistin ilgisini çeken bu doğal güzellikler, sonbaharda farklı bir büyüyle dikkat çekiyor.

Nemrut Kalderası Karpostallık Görüntüler

Sonbaharın gelmesiyle Nemrut Kalderası, ağaçların sararan yaprakları ve kızıla bürünen manzaralarıyla kartpostallık görüntüler sunuyor. Avrupa'nın Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) tarafından "Mükemmeliyet Ödülü" ile ödüllendirilen Nemrut Krater Gölü ve kalderası, havadan çekilen görüntülerde sonbaharın tüm renklerini sergiliyor.

aw064863-19.jpg

Bitlis İl Sağlık Müdür Yardımcısı Eşini ve Başhekimi Silahla Yaraladı Bitlis İl Sağlık Müdür Yardımcısı Eşini ve Başhekimi Silahla Yaraladı

Doğa Tutkunları, Nemrut'un Sonbahar Güzelliğine Hayran Kalıyor

Doğa fotoğrafçıları ve gezginler, Nemrut'un sonbahar güzelliğini görmek ve ölümsüzleştirmek için bölgeye akın ediyorlar. Ahlat Dağcılık ve Doğaseverler Derneği üyesi Hilmi Koç, Nemrut Krater Gölü'nü ziyaret ederken, "Her mevsim buraya gelmekten keyif alıyoruz, ancak sonbaharın buraya kattığı güzellik gerçekten özel. Herkesi bu eşsiz coğrafyayı görmeye davet ediyoruz" dedi.

aw064863-21.jpg

Fotoğraf sanatçısı Şahin Şerefoğlu da, Nemrut Kalderası'nın her mevsim güzel olduğunu söyleyerek, sonbaharda da eşsiz manzaralar sunduğunu ifade etti. Şerefoğlu, bu doğal güzelliği görmek isteyen herkesi bölgeyi ziyaret etmeye ve bu benzersiz manzaraları yakalamaya davet etti. Nemrut Kalderası'nın sonbahardaki büyüleyici güzelliği, her yıl binlerce ziyaretçiye ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

aw064863-14.jpg

aw064863-12.jpg

aw064863-06.jpg

aw064863-05.jpg

aw064863-01.jpg

aw064863-09.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)