Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan Nurşen Alp, çalışkanlığı ve ailesinin desteği sayesinde unutulmaz bir başarı hikayesine imza atıyor. Sahil Mahallesi'nde bulunan bir lokantada 9 yıl önce çalışmaya başlayan Alp, uzun yıllar boyunca biriktirdiği parayı bir hayaline dönüştürmek için kullanmaya karar verdi. Ailesinden aldığı destek ve kendi birikimleriyle harekete geçen Alp, kendi işini kurma fırsatını yakaladı.

Alp, Kendi Lokantasını Kurarak Başarıya Ulaştı

Alp, 2 yıl önce çalıştığı lokantanın satılacağını öğrenince hiç tereddüt etmeden talip oldu. Patronuyla anlaşarak lokantayı satın alan Alp, kendi eliyle hazırladığı ev yemeklerini müşterilerinin beğenisine sunmaya başladı. Bugün, artık eski iş yerinin sahibi olan Alp, her gün işinin başında, yüzünde gülümsemeyle leziz yemekleri pişiriyor.

Nurşen Alp, kendisine bir zamanlar işveren olan kişiyi şimdi işletmecisi olarak görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "İş yeri sahibi ablam gibi gördüğüm biriydi ve burası ona aitti. Ben de onun çalışanıydım. Çalışırken biriktirdiğim parayla burayı devraldım. 2 yıldır ben işletiyorum. Beraber çalıştığım kadınlarla ev yemekleri hazırlıyoruz." şeklinde konuştu.

Azim ve İstekle Her Hayali Gerçekleştirmek Mümkün

Kendi başarılı hikayesini diğer kadın girişimcilere ilham vermek için paylaşan Alp, çalışarak herkesin hayallerini gerçekleştirebileceğini vurguluyor. Ona göre, kadınlar istedikleri takdirde önlerinde hiçbir engel yok. Azim ve istekleriyle hedeflerine ulaşabileceklerini ifade ediyor.

Müşteriler de Alp'in yemeklerini övgüyle karşılıyor. Yaşar Beyazıt, "Çevremdekilerle sürekli buraya geliyorum. Yemekleri gayet güzel. Kadınlar yemek hazırlarken çok emek veriyor. Bu nedenle yemeklerin tadı ve kıvamı da güzel oluyor." diyerek Alp'in mutfak becerilerini takdir ediyor.

TATVAN'DA TOPLU TAŞIMA HİZMETİ (M )PLAKA VERİLMESİ İHALE İLANI TATVAN'DA TOPLU TAŞIMA HİZMETİ (M )PLAKA VERİLMESİ İHALE İLANI

Nurşen Alp'in lokantası, Tatvan'ın gururu haline gelirken, kadın girişimcilere örnek oluyor. Azimle çalışarak kendi işini kuran Alp, diğer kadınları da başarıya taşıyan bir rol model olarak hayatlarına dokunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)