Bitlis'in Tatvan ilçesinde dün gece yaşanan olay, insan sevgisinin kuşlara da nasıl yardım eli uzatabileceğini gösterdi. Bir minik kuş, gece saatlerinde uçtuğu esnada fark edemeyip yüksek katlı bir binanın balkon camına çarpıp 7. kattan beton zemine düştü. Bu talihsiz kazada minik kuşun kalbi durdu.

Minik Kuşa İnsanlık Eli Uzandı

Olay, güvenlik kameralarına da anbean yansıdı. Ancak, minik kuşa yardım etmek için orada bulunan bina sakinleri, hemen harekete geçti. Dakikalarca süren kalp masajı ile minik kuş yeniden hayata döndürüldü. Olay sırasında minik kuşa hayati müdahaleyi yapan bina sakinleri, daha sonra gece boyunca kuşu evlerinde misafir ettiler.

tatvanda-yarali-kus-iyilestirildi-3.jpeg
Tatvan'da Yaralı Düşen Kuş Tedaviye Alındı - Mutki Haber

Kazanın ardından minik kuşun tedavisi için harekete geçen bina sakinleri, Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği ile iletişime geçti. Kuş, veteriner kliniğine götürüldü ve ilk muayene sonucunda çarpmanın etkisiyle boyun, kafa ve vücutta travmalar olduğu tespit edildi. Minik kuş, tedavi sürecine alındı ve gözlem altına alındı.

Bitlis’te Mehmet Tufan vefat etti Bitlis’te Mehmet Tufan vefat etti

Kaza Sonrası Minik Kuşun Veteriner Tedavisi Başladı

Veteriner Hekim Efe Yürek, minik kuşun henüz uçmaya çalışan bir yavru olduğunu belirterek, kalp masajının hayati önem taşıdığını söyledi. Kuşun kritik ilk 24 saati atlattığını ve tedaviye devam edeceklerini belirtti. Minik kuşun sağlığına kavuştuğunda tekrar doğaya salınacağı ifade edildi.

Bu olay, insanların doğaya ve hayvanlara olan duyarlılığını bir kez daha vurguluyor ve kuşların da yardımımıza ihtiyacı olabileceğini gösteriyor.

tatvanda-yarali-kus-iyilestirildi-5.jpeg

tatvanda-yarali-kus-iyilestirildi-2.jpeg

tatvanda-yarali-kus-iyilestirildi-1.jpeg

tatvanda-yarali-kus-iyilestirildi.jpeg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)