Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir kuru temizleme işletmesi, vatandaşlar tarafından temizlenmesi için bırakılan ve alınmayan elbiseleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak anlamlı bir yardım çalışması başlattı. İşletme sahibi Şerafettin Sönmez, 14 yıldır ilçede kuru temizleme işini yürüttüklerini ve iş yerlerinde uzun süre alınmayan elbiselerin biriktiğini ifade etti.

mutki-fotoshop-2024-01-29t170002-278.jpg

Sönmez, uzun süre alınmayan elbiselerin sarardığını ve 5 yıl önce kullanılan jelatinleri artık kullanmadıkları için elbiselerin eski olup olmadığını anladıklarını belirtti. İş yerinde 3 ay sonra sorumluluk almadıkları elbiseleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyleyen Sönmez, bu süre zarfında gelen vatandaşların elbiselerini yeniden yıkatmak zorunda kaldıklarını aktardı.

3 Ay alınmayan elbiselerden mesuliyet kabul edilmiyor

Vatandaşlar, uzun süre kalan elbiselerini yıllar sonra hatırlayarak almaya geldiklerinde, ödeme durumu ve iş yerinin ücret alıp almadığı konusunda karışıklık yaşadıklarını ifade ettiler. İş yeri sahipleri ise unutulan ve yer kaplayan elbiselerin 3 ay sonra mesuliyet kabul etmediklerini ve bu elbiseleri ihtiyaç sahiplerine verdiklerini belirtti.

mutki-fotoshop-2024-01-29t165937-976.jpg

300’den fazla elbisenin yıllardır unutulduğunu ve kimseden ses seda çıkmadığı için ihtiyaç sahiplerine verdiklerini söyleyen iş yeri sahibi Şerafettin Sönmez, “14 yıldır kuru temizleme işi yapıyoruz. Unutulan yaklaşık 5 yıllık elbiseler var bizde. Haliyle uzun süre kalan elbiseler zamanla toz oluyor. Müşterilerimizden ricamızdır, elbiselerini erken alsınlar. Yeni gelen elbiseleri asmakta sıkıntı yaşıyoruz, yer sıkıntısı olduğu için. Bizim normal şartlarda 3 ay süremiz var. Bu 3 aydan sonra mesuliyet kabul etmiyoruz. Tabii ki de burası küçük bir yer herkes birbirini tanıyor ve bundan dolayı maalesef ki bu kurala uyamıyoruz. Burası küçük bir ilçe, batı illeri gibi değil çünkü batı illerinde 15 gün gibi kısa bir sürede alınması gerekiyorken biz burada 3 ay gibi bir süre vermemize rağmen müşterilerimiz maalesef unutuyor ve almıyor. Bu süre zarfında da gelmedikleri takdirde mesuliyet kabul etmeyip ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Müşteriler temizlenmesi için getirdikleri elbiselerin ödemesini yapıyor yapmıyor tam emin olamadığımız için yıllar sonra alındığında maalesef bu tereddütte kalıyoruz. Elbiseyi ilk astığımız zaman üzerinde isim yazılan kâğıtlar beyazdır. Yıllarca kaldıktan sonra sarardıkları için bu elbisenin eski tarihli olduğunu anlıyoruz. Ayrıca üzerinde eskiden kullandığımız baskılı jelatinler olduğunda da eski tarihli bir elbise olduğunu anlıyoruz. Müşterilerimizden ricamız odur ki bıraktıkları elbiseleri zamanında alırlarsa çok memnun oluruz” dedi.(İHA)

mutki-fotoshop-2024-01-29t165921-824.jpg

Bitlis Kısa Kısa Bilgi ve Haberler Bitlis Kısa Kısa Bilgi ve Haberler

mutki-fotoshop-2024-01-29t165856-715.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)