Semt Pazarında Çıkan Yangın Korkuttu Semt Pazarında Çıkan Yangın Korkuttu

Diyarbakır'da, şehir içi ulaşım hizmetleri ücretsiz ulaşım kartı olan vatandaşlar için sıkıntılı bir sürece girmiş durumda. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ücretsiz ulaşım kartlarına sahip olan 65 yaş üstü vatandaşlar, engelliler ve basın mensupları, özel halk otobüsleri tarafından araçlara alınmıyor. Bu durum, şehir içinde ulaşım sorununun daha da derinleşmesine neden oluyor.

Şehirde yaşayan birçok vatandaş, özellikle özel halk otobüslerine binmek istediklerinde ücretsiz kartlarının geçersiz sayıldığını ve mağdur edildiklerini dile getiriyor. Şoförlere yapılan sorgulamalarda ise "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz kart ödemelerini yapmadığı için böyle davrandıklarını" ifade ediyorlar.

Bu durum, Diyarbakır'da yaşayan ve günlük yaşamlarını idame ettiren vatandaşlar için ciddi bir sorun teşkil ediyor. Özellikle yaşlılar, engelliler ve bebek arabasıyla seyahat eden kadınlar, otobüslerin durmaması nedeniyle mağdur oluyorlar.

Diyarbakirda Ozel Halk Otobusleri Ucretsiz Kartli Olanlari Otobuslere Almiyor 11C2Af31

Öte yandan, bir vatandaşın telefon kamerasıyla kayda aldığı diyaloglar, yaşanan bu sorunu ve otobüs şoförlerinin tavrını net bir şekilde gözler önüne seriyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı