Türkiye, Gazze'deki insani krize destek olmak amacıyla harekete geçiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın liderliğinde, Cumhurbaşkanlığına ait bir uçak, acil yardım malzemeleriyle donatılarak Gazze'ye yardım taşıyacak.

Sağlık Bakanı Koca Liderliğinde Hekimler Yola Çıkıyor

Uçakta 20 uzmandan oluşan bir hekim grubu da bulunacak. Bu uzman ekip, Gazze'de ihtiyaç duyulan ilaçlar, tıbbi malzemeler ve cihazlar konusunda yerel yetkililerle işbirliği yaparak ihtiyaçları tespit edecek.

Sağlık Bakanı Koca, Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile gerekli görüşmeleri yaparak işbirliği konusunda anlaşmalar sağladı. İlaç, tıbbi sarf malzemeleri ve tıbbi cihazlar, Türkiye'den 3 kargo uçağı ile Gazze'ye ulaştırılacak.

turkiye-gazzeye-yardim-elini-uzatiyor-hekimler-gonderilecek-38d4eb73.jpg

HÜDA PAR’da Yönetim Değişiklikleri Gerçekleşti HÜDA PAR’da Yönetim Değişiklikleri Gerçekleşti

Ayrıca, ekipler Gazze'de sahra hastaneleri kurma çalışmalarını yürütecekler. Bu sahra hastaneleri, yerel sivillere hızlı ve etkili sağlık hizmeti sunma amacını taşıyacak.

Türkiye, Gazze'ye Yapılan İnsani Yardımlarla Dayanışmasını Sürdürüyor

Türkiye'nin bu insani yardım girişimi, Gazze'deki sivil halkın yaşadığı zorluklara bir nebze olsun destek olmayı hedefliyor. Türkiye, dünya genelinde yardıma ihtiyaç duyan insanlara ulaşmak için elinden gelenin en iyisini yapma taahhüdünü sürdürüyor. Gazze'ye yönelik bu yardım, insanlığın dayanışma ve yardımlaşma gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)