Putin, Kremlin Sarayı'nda Savunma Bakanlığı askerleriyle yaptığı görüşmede açıklamalarda bulundu.

Silahlı ayaklanmaların, kaos ve iç savaşın her zaman ve her yerde sonuçlandığını ifade eden Putin, askerlere hitaben, "Bunu önlediniz. Bu sizin rolünüzdü. Başkomutan olarak hepinize teşekkür etmek istiyorum." dedi.

24 Haziran isyanında askerlerin, siviller arasında can kaybı olmaması için zorlu koşullarda çalıştığına dikkat çeken Putin, kalabalık yollarda da görev yaptığını belirtti.

Can kayıplarının üzücü olduğunu vurgulayan Putin, şunları söyledi:

"Bu gerçek savaş kayıplarıdır. Arkadaşlarımız vatanlarını savunurken hayatlarını kaybettiler. Ülkede kaosun kaçınılmaz olabileceğini ve düşmanın bundan faydalanabileceğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu durumu denediler ama başarılı olamadılar ve umarım başarılı olamayacaklarını düşünüyorum. Ancak kesinlikle bundan faydalanmaya çalışırlardı. Sonunda ülkenin ne durumda olacağını kimse bilemezdi, ama savaş sırasında elde edilen tüm kazanım lar, en azından birçoğu kaybedilmiş olacaktı. Sizler bunu önlediniz."

Konkord şirketi

Son bir yılda devletin Wagner'e savaşçıların maaşları ve teşvik ödemeleri için 86 milyar 262 milyon ruble harcadığını aktaran Putin, "Konkord şirketi, Rus ordusuna gıda ürünleri tedarik ederek ve beslenme hizmetleri sağlayarak 80 milyar ruble kazandı. Konkord'dan kimsenin bir şey çalmadığını ya da daha az çaldığını umuyorum. Bu konuda yetkililer ilgilenecektir." diye konuştu.

Putin, Ukrayna'nın teçhizat kayıplarına da değinerek, "4 Haziran'dan bu yana düşman 259 tank, 780 zırhlı araç kaybetti. Sadece son 7 günde düşmanın ana saldırı yönü olan Orihovo bölgesinde 280 teçhizat kaybedildi. Bunlardan 41'i tank, 102'si zırhlı araç." bilgisini paylaştı.

Gazze'de yaşanan katliamın 328 günlük acı bilançosu açıklandı Gazze'de yaşanan katliamın 328 günlük acı bilançosu açıklandı

Ukrayna'nın teçhizat kaybının büyük ölçüde Rus askerlerinin çalışmalarının bir sonucu olduğunu belirten Putin, açıklamalarını tamamladı.

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ