Bitlis'te Pankartla Yardım İsteyen Küçük Ada İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan Harekete Geçti Bitlis'te Pankartla Yardım İsteyen Küçük Ada İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan Harekete Geçti

El-ayak-ağız hastalığı, idrar yolu enfeksiyonu, kulak enfeksiyonu ve gıda zehirlenmesi gibi hastalıkların yaz aylarında çocuklarda daha sık görüldüğünü belirten Günhar, bu hastalıklardan korunmak için alınabilecek önlemleri şöyle sıraladı:

  • El-ayak-ağız hastalığından korunmak için hasta kişilerle temas etmekten kaçınılmalı, eller sık sık yıkanmalı, havuz sularının yutulmamasına dikkat edilmeli.
  • İdrar yolu enfeksiyonundan korunmak için ıslak mayo ve bikini ile güneşlenmekten kaçınılmalı, bol su içilmeli, idrar yapma ihtiyacı ertelenmemeli.
  • Kulak enfeksiyonundan korunmak için kulaklar yüzme sonrası iyice kurulanmalı, kulak içine pamuk veya kulak tıkacı sokulmamalı, uçak yolculuğunda sakız çiğnenmeli veya esneme hareketi yapılmalı.
  • Gıda zehirlenmesinden korunmak için sebze ve meyveler iyice yıkanmalı, gıdalar uygun sıcaklıkta pişirilmeli ve saklanmalı, gıda ve kapların çapraz bulaşmasına izin verilmemeli.

Editör: Mezher Yamaç