İlçeye 3 kilometre uzaklıktaki Benekli köyünde 3 yıldır görev yapan Kaplan, köydeki engelli rampasının olmaması nedeniyle camiye gelemeyen engelli vatandaşları Cuma namazı öncesinde veya sonrasında evlerinde ziyaret ederek cuma hutbesini okuyor. Kaplan'ın bu davraşı vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor.

Haber Kapak Şablon 2024 06 21T181714.366-1

Belediye, Nemrut Dağı Krater Gölünde temizlik çalışması başlattı Belediye, Nemrut Dağı Krater Gölünde temizlik çalışması başlattı

"Engelli kardeşlerimi evlerinde ziyaret edip cuma hutbesini okumaya başladım"

Köyde 200 hane bulunduğunu belirten Kaplan, atandığı günden bu yana özellikle engelli vatandaşların dinî ihtiyaçlarını karşılamak için bu hizmeti sürdürdüğünü ifade eden Kaplan, “200 hanelik Benekli köyüne 3 yıl önce atandım. Atandığım ilk günlerde engelli kardeşlerimin yol kenarlarında kıbleye dönüp namaz kıldıklarını gördüm. Camimizin engelli rampası yapılmadığından dolayı engelli kardeşlerimizin camiye gelmeleri konusunda engel teşkil ettiği için ben de cuma günleri bu engelli kardeşlerimi evlerinde ziyaret edip cuma hutbesini okumaya başladım. Köylülerden çok güzel dönüşler aldım. Köyde sadece engelli kardeşlerimize yönelik değil, gençlere de yönelik çalışmalarımız oldu. Gençlerimize yönelik de Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden kendi alanında uzman hocaları köye getirip, 15 günde bir köyümüze sohbete davet edip gençlerin ve köylülerin bilinçlenmesi açısından faydalı hizmetlerimiz oldu” dedi.

Haber Kapak Şablon 2024 06 21T181704.309

"Geçirmiş olduğum kazadan sonra cumaları camiye gidemiyorum"

2016'da geçirmiş olduğu iş kazasından sonra yatağa bağlı olduğunu söyleyen Akif Ağır ise, “Geçirmiş olduğum kazadan sonra cumaları camiye gidemiyorum. Sağ olsun cami imamı Emrah hocamız evimize kadar gelip bizlere vaaz veriyor, hutbe okuyor. Hocamızdan çok memnunuz. Yetkililerden engelli rampasını talep ediyoruz. En azından camiye gidip ibadetlerimizi yapmış oluruz” dedi.
Köylüler ise imam Emrah Kaplan'ın bu hizmetinden memnun olduklarını dile getirdiler. Haber Kapak Şablon 2024 06 21T181723.608

Kaynak: İHA