Bitlis'te 8 Ağustos Ortaokulu öğretmenleri, geleneksel Türk gölge oyunu Hacivat-Karagöz'ü sahneleyerek öğrencilere keyifli bir etkinlik düzenledi. Ramazan aylarının vazgeçilmez eğlencelerinden biri olan Hacivat-Karagöz gösterisi, öğretmenlerin kendi hazırladıkları dekor ve kuklalarla gerçekleştirildi.

aw158726-01.jpg

Okul müdürü Mehmet Fatih Ulaştan, düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Ramazan ayının manevi havasını öğrencilere yaşatmayı amaçladıklarını belirtti. Ulaştan, "Bugün okulumuzda Ramazan ayının manevi havasını çocuklarımıza yaşatmak için Hacivat-Karagöz oyunu sahnelendi.

aw158726-03.jpg


Eğlenirken eğitim vererek öğrencilerin genel kültürlerini geliştirmek, Ramazan ayının manevi havasını yaşatmak ve Ramazan aylarının vazgeçilmezi Hacivat-Karagöz’le eğlenmenin önemini yeni nesillerin de bunu gelecek nesillere aktarmasını sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Ayrıca öğrencilerimize mesir macunu ikramında bulunduk” dedi.

aw158726-04.jpg

Öğrencilerin büyük bir ilgiyle izlediği gösteride, Hacivat-Karagöz karakterleri aracılığıyla öğrencilere çeşitli mesajlar ve eğitici öğeler de aktarıldı. Gösterinin sonunda öğrencilere geleneksel "mesir macunu" ikram edilerek etkinlik tamamlandı.

aw158726-02.jpg

Bitlis'te PTT 184. Yaşını Çeşitli Etkinliklerle Kutladı Bitlis'te PTT 184. Yaşını Çeşitli Etkinliklerle Kutladı

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)