Bitlis

Bitlis'te Ortaokul Öğrencileri Hacivat-Karagöz Gösterisiyle Eğlendi

Bitlis 8 Ağustos Ortaokulu öğretmenleri, kendi imkanlarıyla hazırladıkları Hacivat-Karagöz gösterisini sahneleyerek öğrencilere unutulmaz bir eğlence yaşattı.

Bitlis'te 8 Ağustos Ortaokulu öğretmenleri, geleneksel Türk gölge oyunu Hacivat-Karagöz'ü sahneleyerek öğrencilere keyifli bir etkinlik düzenledi. Ramazan aylarının vazgeçilmez eğlencelerinden biri olan Hacivat-Karagöz gösterisi, öğretmenlerin kendi hazırladıkları dekor ve kuklalarla gerçekleştirildi.

Okul müdürü Mehmet Fatih Ulaştan, düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Ramazan ayının manevi havasını öğrencilere yaşatmayı amaçladıklarını belirtti. Ulaştan, "Bugün okulumuzda Ramazan ayının manevi havasını çocuklarımıza yaşatmak için Hacivat-Karagöz oyunu sahnelendi.


Eğlenirken eğitim vererek öğrencilerin genel kültürlerini geliştirmek, Ramazan ayının manevi havasını yaşatmak ve Ramazan aylarının vazgeçilmezi Hacivat-Karagöz’le eğlenmenin önemini yeni nesillerin de bunu gelecek nesillere aktarmasını sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Ayrıca öğrencilerimize mesir macunu ikramında bulunduk” dedi.

Öğrencilerin büyük bir ilgiyle izlediği gösteride, Hacivat-Karagöz karakterleri aracılığıyla öğrencilere çeşitli mesajlar ve eğitici öğeler de aktarıldı. Gösterinin sonunda öğrencilere geleneksel "mesir macunu" ikram edilerek etkinlik tamamlandı.

(İHA)