Bitlis

Bitlis'te Yol Açma Çalışması Geceli Gündüzlü Devam Ediyor

Bitlis'te şiddetli kar ve tipi nedeniyle kapanan köy yolları Bitlis İl Özel İdaresi ekipleri tarafından gece gündüz demeden açma çalışmaları özverili bir şekilde devam ediyor.

En çok kar alan il olarak bilinen Bitlis'te zorlu kış koşullarıyla mücadele eden Bitlis İl Özel İdaresi ekipleri, kar ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarında vatandaşların mağdur olmaması için yoğun bir çaba harcıyor. Kar kalınlığının yer yer 4 metreyi bulduğu bölgelerde, ekipler gece gündüz demeden kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler gece gündüz demeden çalışıyor

Merkeze bağlı Aşağıkaraboy köyünün yolunu saatler süren mücadele sonucunda ulaşıma açan ekipler, diğer kapalı köy yollarını açmak için de gece gündüz çalışmalarına devam ediyor. İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadelede gösterdiği özveri, vatandaşların kış aylarında mağdur olmamaları için büyük bir önem taşıyor.

Kar kalınlığı 4 ila5 metre arasında değişiyor

Kepçe operatörü Kenan Dayan, kar kalınlığının 4 ila 5 metre arasında değiştiği kış aylarında, köy sakinlerini mağdur etmemek adına gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti. Dayan,“Buradaki kar kalınlığı yaklaşık 4 ile 5 metre arasındadır. Köylü vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için 7/24 hizmetlerindeyiz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bitlis’in şartları çok ağır geçiyor. Köylerimizde muhtemel hastalık gibi durumlarda vatandaşlarımız hiçbir şekilde mağdur edilmiyor” dedi.(İHA)