Sağlık

Canan Karatay'dan yeni salgını önlemek için karbonat tavsiyesi!

Son dönemde artan uyuz salgını herkesi tedirgin etmiş durumda. Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan salgın için Canan hoca doğal bir çözüm tavsiyesinde bulundu

Havaların birden soğumasıyla birçok hastalık etkisini göstermeye başladı. Bu hastalıklardan biri olan uyuz salgını son günlerde hızla yayılıyor. Peki uyuz salgınından nasıl korunuruz? Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Canan Karatay ev hanımlarını uyardı. Bu yöntemle tüm virüslerden korunun.

Prof. Karatay, uyuzun ülkede ciddi anlamda arttığına vurgu yaptı ve uyuzu yok eden doğal yöntemlerle ilgili çarpıcı bir öneride bulundu şunları söyledi: “ Uyuz vakaları tedirginlik yaratmaya başladı. Uyuz özellikle okullu çocuklarda daha sık görülüyor ve hemen artıyor hemen bulaşıyor.”

Anne babalara çocuklarının uyuz olmaması için uyarıda bulunan Karatay “Mikroplar, bakteriler, parazitler alkali ortamlarda yaşayamazlar.” Dedi ve şu tarifin uygulanmasını tavsiye etti:

“Vücudumuzu alkali suyla yıkamamız gerekiyor. Bir bardak suya bir tatlı kaşık sodyum bikarbonat katacaksınız. O suyla kaşınan bölgelerinizi bolca yıkayacaksınız. Ya da sirkeyle kaşınan yerleri ovacaksınız. Sirke çok güçlü bir parazit yok edicidir.”

Prof. Dr. Canan Karatay koronavirüsten korunmak ve virüsün etkisini azaltmak için karbonatla gargara yapılması önerisinde bulunmuştu. Bu açıklamya bazı kesimlerden sert tepkiler yükselirken, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn "Gargara yapın" demişti. Alman basını da Spahn'ın sözlerini, "Gargara, koronanın yayılmasını önlüyor" diye manşetlerine taşımıştı.

Peki karbonatlı gargara nasıl yapılır?

Malzemeler: 1 bardak su, 1 çay kaşığı karbonat ve 3-4 damla doğal nane yağı. Yapılışı: Tüm malzemeleri bir şişede karıştırın ve daha sonra ağız dolusu alarak çalkalayın ve tükürün.