Bölge

Deprem Bölgesi İçin Uluslararası Finansmanlar Artıyor

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında uluslararası kuruluşlardan sağlanan 3,8 milyar dolarlık finansman ile yeniden imarı hızlandırıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarıyla bölgede uluslararası finansmanların artırıldığı belirtildi. Şimşek, "Bu çerçevede Türkiye, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankasından deprem bölgesinde gerçekleştirilen sağlık altyapı harcamaları için ek 250 milyon euro finansman sağladı" vurguladı.

250 Milyon Euro Finansman Anlaşma İmzalandı

Olayın ardından yapılan açıklamada, bölgenin acil ihtiyaçları için Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan ek 250 milyon euro finansman anlaşması imzalandığı belirtildi. Bu yeni kaynakların, konut inşası, altyapı iyileştirmeleri ve sağlık sistemini güçlendirme çalışmalarında kullanılacağı ifade edildi.

Şimşek, "Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansından da kısa süre önce 'Türkiye Deprem Sonrası Yeniden İmar Çerçeve Projesi' kapsamında kullanılmak üzere 60 milyar yen finansman sağlanmasına ilişkin kredi anlaşması imzalamıştık. Bu finansman İller Bankasının deprem bölgesi altyapı çalışmalarının desteklenmesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının deprem bölgesinde yer alan kırsal konutların inşası ve Sağlık Bakanlığının sağlık altyapı çalışmaları için kullanılacak" sözlerine ekledi. Ayrıca, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın deprem bölgesine yönelik 1,5 milyar euroluk finansman paketi ve diğer uluslararası bankalardan gelen desteklerin de önemine vurgu yaptı.