Sağlık

Doğru zamanda içilmezse fayda değil, zarar veriyor: “Maden suyu ne zaman içilmeli?”

Sindirimi kolaylaştıran maden suyu, doğru zamanda içilmediği takdirde etki göstermiyor. Peki maden suyu ne zaman içilmemeli, içilmeli? İşte maden suyunun tüketilmesi gereken aralık…

Sindirimi kolaylaştırmak için tüketilen içeceklerden biri olan maden suyu, uzmanlara göre doğru zamanda tüketilmediğinde birtakım zararlar verebiliyor. Doğru zamanda tüketilen maden suyunun vücut için ne kadar faydalı ise, yanlış zamanda tüketilen maden suyunun vücut için o kadar zararlı olduğuna dikkat çekiyor. Bu nedenle maden suyunun doğru zamanda tüketimini tavsiye eden uzmanlar, bu zamanı da açıklamış bulunuyor.

Sadece daha kolay bir sindirim sağlamayan maden suyu, aynı zamanda birçok faydayı da vücut için sağlıyor. Bu nedenle beslenme rutininde mutlaka olması gereken maden suyunun tüketim zamanı vücut için büyük önem taşıyor. Bu nedenle maden suyunun tüketilmesi ve tüketilmemesi gereken zamanı açıklamış olan uzmanlar, özellikle bazı rahatsızlığa sahip olanları uyarıyor. Peki maden suyu ne zaman içilmemeli, içilmeli? İşte maden suyunun tüketilmesi gereken aralık…

MADEN SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR, NEYE İYİ GELİR?

Sindirimi kolaylaştırdığı için yemeklerden sonra genellikle tüketilen maden suyu, sadece hazımsızlık problemine iyi gelmiyor. Aynı zamanda böbrekler, idrar yolları ve mideyi koruyan birçok bileşen içeren maden suyu, safra kesesi ve pankreas fonksiyonlarını da destekleyen içecekler arasında yer alıyor. Hazımsızlığı giderdiği gibi kabızlığı da gideren maden suyu, içerdiği güçlü mineraller ile kemik gelişimini özellikle destekliyor. Bu nedenle düzenli tüketilmesi önerilen maden suyunun tüketimi gibi ne zaman tüketildiği de büyük önem taşıyor.

MADEN SUYU NE ZAMAN İÇİLMEMELİ, İÇİLMELİ?

Genellikle yemeklerden hemen sonra tüketilen maden suyu, günün her saati tüketilebilecek olan içecekler arasında yer alıyor. Bu kapsamda gece yatmadan önce bile tüketilebilecek olan maden suyuna ilişkin uzmanlar tek bir tavsiyede bulunuyor. Aç karna maden suyu tüketmeyi önermeyen uzman isimler, aç karna tüketilen maden suyunun midede yanma ortaya çıkarabileceğini belirtiyor. Bu nedenle yemekle ya da yemekten sonra maden suyu içmeyi öneren uzmanlar, midenin dolu olmasının maden suyunun işlevini gösterebilmesi açısından önemli olduğunu söylüyor. Ayrıca uzmanlar reflüsü olanlar ile hamile olanları da sık maden suyu içmeme konusunda uyarıyor.