Eleştiri, kişisel gelişim için son derece önemlidir. Eleştirileri değerlendirerek eksik yönlerinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca eleştirilerden yola çıkarak hatalı davranışlarınızı törpüleyebilirsiniz. Ancak bazı kişiler, eleştiriye tahammül edemez. Bu nedenle kendilerine yapılan eleştirileri hakaret olarak algılar.

Eleştiriye açık ya da kapalı olma durumu, burçlara göre farklılık gösterir. Bazı burçlar, eleştiriye tahammül göstermez. Bazıları ise bu konuda daha ılımlıdır. Dört burcun eleştiriye katlanma noktasında daha başarısız olduğu biliniyor.

ASLAN VE YAY BURCU

whatsapp-image-2023-04-11-at-11-oloo.webp

Aslan burcu, kendine güveni fazla olan burçlar arasında yer alır. Ancak bu burcun önemli bir özelliği de duyguları ve güvensizlikleri noktasında olan ketumluğudur. Aslanlar, duygularını çok fazla belli etmez. Kendilerini güvende hissetmeseler de bunu çaktırmazlar.

Aslan burçlarını eleştirdiğiniz takdirde bunu, kendilerine yapılmış bir hakaret sayarlar. Egoları yüksek olduğu için eleştiriyi sevmezler. Yay burcu ise nerede doğru ve nerede yanlış yaptığını bilir. Ancak bunları kendileri ölçüp tartmayı severler. Başka birinin kendilerine yönelik eleştirilerinden hoşlanmazlar.

Albay Kalp krizinde hayatını kaybetti Albay Kalp krizinde hayatını kaybetti

YENGEÇ VE BALIK BURÇLARI

Yengeç burçları, hassas ve duygusal bir yapıya sahiptir. Bu nedenle en ufak bir eleştiri nedeniyle karşılarındaki kişiye çok kızarlar. Ayrıca kalpleri de gelen eleştiriler karşısında kırılır. Yengeçler, eleştirileri küsme bahanesi olarak da değerlendirebilir. Kendileri eleştirdikleri için karşılarındaki kişiye küserler.

Balık burcu da eleştirildikleri takdirde karşılarındaki kişiye küser. Eleştirildikleri için oldukça kırılırlar. Yapılan eleştiriye öyle kırılırlar ki bunu hayatları boyunca unutmazlar. Bazı burçlar, bu şekilde eleştiriye tahammül edemezken bazıları da bunu fırsat olarak görür. Eleştiriye yol açan nedenleri irdelerler. Haklılık payı olması halinde hemen kendilerine gerekli şekilde çeki düzen vermeye çalışırlar.

Eleştirinin olumlu değerlendirilmesi için kırıcı olmaması önemlidir. Kırıcı eleştiriler nedeniyle ciddi sorunlar, kişilerin büyük üzüntü yaşamasına yol açar. Ancak yapıcı eleştiriler özellikle eğitim, meslek gibi farklı alanlarda oldukça faydalıdır.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ