Tur Otobüsü Devrildi: 7 Ölü, 33 Yaralı Tur Otobüsü Devrildi: 7 Ölü, 33 Yaralı

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, tamamlanan 260 sayfalık bilirkişi raporunda 32 kişinin daha kusurlu olduğuna dair tespitler yer aldı.

Tamamlanarak soruşturma dosyasına sunulan bilirkişi raporunda, 32 kişinin kusurlu olduğuna dair tespitler yapıldı. Bu kişilerden 23'ü tali kusurlu, 9'u ise asli kusurlu bulundu. Raporda, şirketin üst düzey yönetici konumundaki 7 yabancı uyruklu kişinin de kusurlular arasında yer aldığı belirtildi.

Proje Yönetimindeki Eksiklikler ve Yetersiz Uyarı Sistemleri

Raporda, maden sahasındaki proje yönetim mekanizmasının doğru ve etkili bir şekilde sürdürülmediği, maden alanındaki uyarı sistemlerinin yetersiz olduğu kanaatine varıldı. Bu bulgular, maden işletmesindeki ciddi yönetim ve güvenlik eksikliklerine işaret ediyor.

Önceki Tutuklamalar ve Adli Süreç

Toprak kayması sonucu kaybolan 9 işçiden 4'ünün cenazesine ulaşılmıştı. Soruşturma kapsamında daha önce, altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi I.R.G'nin de aralarında bulunduğu 8 zanlı tutuklanmış, 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Tutuklu zanlılar, şirkette mühendis, yönetici ve idareci pozisyonunda çalışan kişilerden oluşuyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)